Wayne Rooney je na zadnji pripravljalni tekmi angleške reprezentance proti južnoafriškemu klubu Platinum Stars (3:0) dokazal, da mu ni nerodno uporabljati kletvic, ko je opisoval sodnika, in si za to prislužil ukor. Foto: Reuters
Wayne Rooney je na zadnji pripravljalni tekmi angleške reprezentance proti južnoafriškemu klubu Platinum Stars (3:0) dokazal, da mu ni nerodno uporabljati kletvic, ko je opisoval sodnika, in si za to prislužil ukor. Foto: Reuters
Raymond Domenech
Francoski selektor je vajen kritik, za katere pa se ne zmeni prav dosti. Foto: Reuters
Lionel Messi in Diego Maradona
Messi zagotavlja, da je dobro pripravljen in da ima Argentina dobro reprezentanco. Foto: EPA

Carlos Simon, Altemir Hausmann in Roberto Braatz, ki bodo 12. junija na stadionu Bafokeng v Rustenburg delili pravico, so se morali naučiti vseh mogočih besed, ki bi jih lahko slišali na tekmi. "Vsi igralci preklinjajo in vem, da bomo slišali kar nekaj kletvic," je Hausmann povedal za brazilsko televizijo. "Nikakor se ne bomo učili kletvic v vseh enajstih jezikih, kolikor naj bi jih uporabljali udeleženci na SP-ju. Dobro pa je poznati vsaj nekaj vulgarnih izrazov v angleščini," je dodal Braatz. Ali so se sodniki, ki bodo sodili na tekmah Alžirije in Slovenije, ki ob ZDA in Angliji igrata v skupini C, udeležili tečaja učenja slovenskih in alžirskih kletvic, ni znano.

Francozi imajo najmanj priljubljenega selektorja
Spletna anketa italijanskega dnevnika La Repubblica je pokazala, da je daleč najbolj osovražen selektor na SP-ju Raymond Domenech. Za francoskega trenerja je glasovalo kar 60 odstotkov bralcev. Na drugem mestu neslavne lestvice se je znašel italijanski trener Marcello Lippi, tretje mesto pa si delita angleški selektor Fabio Capello in Argentinec Diego Maradona.

Messi pod prevelikim pritiskom?
Fernando Signorini, ki skrbi za telesno pripravljenost argentinskih reprezentantov, je zaskrbljen, da je težka evropska klubska sezona terjala svoj davek - Lionel Messi je na SP prišel utrujen. "Škoda je nepreklicna," je potožil Signorini, ki je bil dolga leta osebni trener Diega Maradone, in dodal, da se preveč pričakuje od nogometaša, ki bo čez približno dva tedna star šele 23 let. Messi je zaradi manjše poškodbe kolena izpustil zadnjo pripravljalno tekmo proti Kanadi. Zadnjo tekmo je odigral 16. maja v La Ligi, za Argentino pa 3. marca.

Cesar po poškodbi prvič opravil cel trening
Vratar brazilske reprezentance Julio Cesar je po poškodbi hrbta, ki jo je staknil 2. junija na tekmi z Zimbabvejem, prvič vadil na vso moč in trening opravil od začetka do konca. Brazilski zdravniki napovedujejo, da bo za prvo tekmo "selecaa" 15. junija proti Severni Koreji nared.

Kitajski novinarji oropani sredi belega dne
V sredo, ko so bili v Magaliesburgu v svojih hotelskih sobah ponoči oropani trije novinarji, so kitajski novinarji rop doživeli sredi belega dne, ko so z avtomobilom potovali skozi Johannesburg. Oboroženi roparji so odnesli njihovo opremo.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da so v povezavi s prvim ropom aretirali tri ljudi ter da so oropanemu portugalskemu in španskima poročevalcema vrnili ukradeno opremo.

Dva ropa v enem dnevu sta poskrbela za jezo novinarjev, ki niso zadovoljni s tem, kako se je Fifa lotila zagotavljanja njihove varnosti. "Fifina izjava, da je bolj zaskrbljena nad prometom kot tem, da nekoga napadejo v njegovi hotelski sobi in mu k glavi prislonijo pištolo, ni v čast instituciji in organizaciji," je bil besen portugalski novinar, ki so mu med ropom grozili s pištolo.

Oropani so bili tudi trije člani grške reprezentance, ki je nastanjena v hotelu Beverly Hills v predmestju Durbana. Iz hotelskih sob so jim ukradli denar. Predstavnik moštva je zatrdil, da kraja igralcev ni razburila in da so zadovoljni z odzivom hotela na krajo.

Van Merwijk prepovedal uporabo Twitterja
Zaradi spora, ki ga je z izjavo, s katero naj bi užalil Maročane, med videoprenosom sprožil Eljero Elia, je nizozemski selektor Bert van Merwijk svojim varovancem prepovedal uporabo Twitterja.