Angleži bodo blizu Slovenije, kar je kot naročeno za  slovensko
Angleži bodo blizu Slovenije, kar je kot naročeno za slovensko "vohunjenje." Foto: EPA
Vicente Del Bosque
Močna španska reprezentanca bo na zahodu Avstrije nabirala moči za pohod na svetovni vrh. Foto: EPA

Med njimi tudi Anglija, ena od treh nasprotnic Slovenije v Južni Afriki. Angleži bodo v štajersko mesto Irdning prispeli v ponedeljek, 17. maja. Po dvotedenskem treningu jih 30. maja v Gradcu čaka pripravljalna tekma z Japonsko.

V Avstriji Nizozemci, Južokorejci, Španci, Srbi, Slovaki ...
Nizozemska
se bo v tirolskem Seefeldu pripravlala od 19. maja do 1. junija, na Tirolskem pa bo še Južna Koreja, ki bo nastanjena v Neustift im Stubaitalu. Še malce zahodneje bodo Španci, ki bodo vadili v Schruns-Tschaggunsu. Fernando Torres, Cesc Fabregas, David Villa in soigralci bodo igrali dve prijateljski tekmi v Innsburcku, in sicer 29. maja proti Savdski Arabiji ter 3. junija proti Južni Koreji.

Druge udeleženke SP-ja, ki se bodo pripravljale v Avstriji, so: Kamerun (Lienz 20.-28. maj, Celovec 28.-30. maj); Honduras (Bad Bleiberg 25. maj-8.junij); Nova Zelandija (Sankt Lambrecht, nato Bad Waltersdorf 26. maj -5. junij); Srbija (Leogang 25. maj-4.junij) in Slovaška (Bad Kleinkirchheim 23. maj-1. junij).

Med prijateljskimi tekmami velja izpostaviti obračune med udeleženkami SP-ja: Grčija - Severna Koreja 25. maja v Altachu, Kamerun - Slovaška in Nova Zelandija - Srbija 29. maja v Celovcu.

Slovenija bo zadnjo pripravljalno tekmo pred odhodom v Južno Afriko odigrala 4. junija, ko se bo v Mariboru pomerila z Novo Zelandijo.