Boštjan Cesar je v letošnji sezoni, v kateri je imel nekaj manjših težav s poškodbami in zdravjem, za Grenoble zbral 25 nastopov, na katerih je prejel 10 rumenih in en rdeč karton. Foto: Reuters
Boštjan Cesar je v letošnji sezoni, v kateri je imel nekaj manjših težav s poškodbami in zdravjem, za Grenoble zbral 25 nastopov, na katerih je prejel 10 rumenih in en rdeč karton. Foto: Reuters

Dan pred odhodom na priprave v Brunico se je osrednji branilec slovenske reprezentance dogovoril za selitev iz Grenobla, ki je izpadel iz francoske Ligue 1, v Italijo, kjer bo nosil rumeni dres Chieva. "Leteči osli" so se tako samo v enem tednu okrepili s kar dvema slovenskima nogometašema, ki bosta nastopila na 19. svetovnem prvenstvu.

Predtem je Chievo do konca uredil prestop Bojana Jokiča, ki je v zadnjih mesecih v Veroni igral kot posojeni igralec Sochauxa.

Po Hrvaški, Franciji in Angliji zdaj Italija
Cesar se je igralsko izoblikoval pri zagrebškem Dinamu, od koder ga je pot vodila v Francijo k Marseillu, kjer pa se ni naigral. Po posoji pri West Bromwich Albionu, zdaj že nekdanjem klubu kapetana Roberta Korena, je okrepil Grenoble. Lani se je s klubom iz osrčja francoskih Alp zanesljivo obdržal med francosko elito, medtem ko so bili letos Grenoblečani po katastrofalnem štartu v sezono (11 porazov) brez možnosti za obstanek.

"Azzurri" ga že poznajo
Steber slovenske obrambe, ki skupaj z Markom Šulerjem tvori osrednji branilski par, je v sedmih letih za Slovenijo odigral 41 tekem, pri tem pa dosegel tudi tri gole. Zanesljivo najbolj odmeven je bil njegov gol ob koncu tekme z Italijo v Celju na začetku kvalifikacij za SP 2006, ko je z glavo premagal Gigija Buffona. Slovenija je tako "azzurrom" prizadejala zadnji poraz pred osvojitvijo naslova svetovnih prvakov v Nemčiji.

Chievo išče novega trenerja
Dosedanji trener Chieva Domenico Di Carlo je sklenil dogovor s Sampdorio. Klub iz Genove je iskal novega prvega strokovnjaka, potem ko se je sedanji trener Sampdorie Luigi Delneri preselil v Torino k Juventusu. 46-letni Di Carlo je letos Chievo popeljal do 16. mesta v Serii A.