Prave treninge zaradi pravil Fife in obveznega počitka lahko reprezentance začnejo šele v petek, 21. maja. Do takrat bodo nogometaši opravljali testiranja in individualne treninge. Foto: EPA
Prave treninge zaradi pravil Fife in obveznega počitka lahko reprezentance začnejo šele v petek, 21. maja. Do takrat bodo nogometaši opravljali testiranja in individualne treninge. Foto: EPA
Rene Krhin in Jose Mourinho
Zadnji, ki se bo pridružil pripravam, je Rene Krhin, ki bo v Brunico prišel naravnost iz Madrida, kjer bo Inter v soboto igral finale Lige prvakov. Foto: EPA

Do 17.00 bo v hotel Habakuk prišla glavnina izbrane vrste, manjkali bodo le nekateri igralci, ki so šele zadnji konec tedna končali klubsko sezono in so v svojih moštvih redno igrali. Samir Handanovič, Boštjan Cesar, Valter Birsa, Bojan Jokič in Marko Šuler bodo imeli tako še nekaj dni počitka in se bodo reprezentanci pridružili ob koncu tedna. Ne bo tudi Reneja Krhina, ki ga z Interjem v soboto v Madridu čaka še finale Lige prvakov. Odpravi se bo verjetno priključil šele v Brunicu, kamor slovenski nogometaši odhajajo v nedeljo.

Pod Pohorjem bodo imeli reprezentanti prvi trening ob 18.00. Tisti igralci, ki še niso opravili zdravniških pregledov in testiranj (nekateri so jih tudi v klubih), bodo to storili danes in jutri pri dr. Rudiju Čajevcu v Celju oziroma v bolnišnici v Mariboru. Izvidi in rezultati testiranj bodo v pomoč selektorju Matjažu Keku pri obremenjevanju posameznih igralcev v prihodnjih dneh.

Dražba fotografij za pomoč otrokom
Poleg treningov bodo imeli igralci do petka še nekaj obveznosti s pokrovitelji. Že po današnjem treningu bodo pomerili uradna modna oblačila, v katerih se bodo v četrtek zvečer prvič predstavili javnosti v Cityparku v Ljubljani.

V sredo popoldne bodo sodelovali pri odprtju razstave in dobrodelne dražbe fotografij s svojimi podobami in originalnimi podpisi. Zbrana sredstva bodo organizatorji namenili organizaciji nogometnega tabora za otroke iz socialno ogroženih družin. Več o dražbi boste na MMC-jevih spletnih straneh izvedeli v prihodnjih dneh.

Dražba fotografij bo na našem spletnem portalu potekala od 24. maja do 11. julija, razstavo fotografij pa si boste lahko do 17. julija ogledali vsak delavnik v Hypo galeriji na Dunajski cesti v Ljubljani.

Predstavitev v petek, v nedeljo na priprave
Uradna predstavitev reprezentance bo sicer v petek ob 19.00 na Brdu pri Kranju, v nedeljo pa bo slovenska odprava odpotovala na priprave v Brunico.