Didier Drogba je bil najboljši strelec Premier lige. Nemogoče ga je nadomestiti. Foto: Reuters
Didier Drogba je bil najboljši strelec Premier lige. Nemogoče ga je nadomestiti. Foto: Reuters

Napadalec Chesleaja si je poškodoval desno roko na prijateljski tekmi v Sionu, na kateri so "sloni" z 2:0 premagali Japonsko. Drogba je moral z igrišča že v 18. minuti po dvoboju z Marcusom Tuliom Tanako, v Braziliji rojenim japonskim branilcem. Drogba je padel na ramo in je moral v bolnišnico. Postal je že tretji zvezdnik Chelseaja, ki zaradi poškodbe ne bi mogel igrati na SP-ju. Nesrečna usoda je že doletela Nemca Michaela Ballacka in Ganca Michaela Essiena.

Šved Sven-Göran Eriksson, selektor Slonokoščene obale, je dejal: "Poškodoval si je komolec in za zdaj še ne vemo, za kako hudo poškodbo gre. Ne glede na vse pa je ta dogodek za nas zelo skrb vzbujajoč, saj je Drogba naš kapetan in eden najboljših napadalcev na svetu."
"Nedvomno je to zelo slaba novica. Dejal je, da ne bo nastopil na prvenstvu. Zdaj lahko le držimo pesti in čakamo, kaj bodo povedali zdravniki. Težko je izgubiti tako pomembnega igralca. On je naš ključni mož, pomemben je tako na igrišču kot tudi izven njega. Lepo bi bilo, da bi bil z nami na prvenstvu," je zaskrbljeno situacijo komentiral nadomestni kapetan Slonokoščene obale Kolo Toure.
Kitajci presenetili Francoze
Francija je izgubila svojo zadnjo pripravljalno srečanje pred SP-jem. V kraju Saint Pierre na otoku Reunion v Indijskem oceanu so bili boljši Kitajci z 1:0, v 68. minuti je odločilni zadetek s prostega strela s 25 metrov dosegel Deng Žuo Šiang. Francija je prejšnji konec tedna le remizirala s Tunizijo (1:1), pred desetimi dnevi pa je premagala Kostariko z 2:1. Na SP bo igrala v predtekmovalni skupini A, v kateri so še Urugvaj, Mehika in JAR.

Prijateljski tekmi:
JAPONSKA - SLONOKOŠČENA OBALA 0:2 (0:1)
Tanaka 13./ag, K. Toure 80.

FRANCIJA - KITAJSKA 0:1 (0:0)
Šiang 68.