Deco naj bi bil pripravljen za zadnjo tekmo predtekmovanja proti Braziliji. Foto: EPA
Deco naj bi bil pripravljen za zadnjo tekmo predtekmovanja proti Braziliji. Foto: EPA

32-letni igralec Chelseaja se je pritoževal nad bolečinami v bočnem predelu, zaradi česar ga je zdravniško osebje pregledalo in selektorju Carlosu Queirozu sporočilo, da še ne bo mogel nastopiti na tekmi drugega kroga proti Severni Koreji. "Deco na nedeljskem treningu ni treniral, zato proti Severnim Korejcem verjetno ne bo nastopil. Sem pa prepričan, da bo že pripravljen za zadnjo tekmo v predtekmovanju proti Braziliji," je dejal Queiroz. Deco je na prvi tekmi proti Slonokoščeni obali igral do 62. minute, nato pa ga je zamenjal Tiago.

Vuvuzele prodrle na ameriški trg
Iz Miamija je prišla novica, da so se zloglasne vuvuzele, ki v obup spravljajo številne nogometne navijače po svetu, zdaj razširile še na druge športe. Na bejzbolski tekmi med Florida Marlinsi in Tampa Bay Raysi je kar 15.000 navijačev, ki so prvi prispeli na stadion, prejelo brezplačne vuvuzele. "To ni nogomet! Vem, da trenutno poteka svetovno prvenstvo v nogometu, toda to je bejzbol," je dejal igralec Marlinsov Dan Uggla. Sklenil je: "S tribun želimo slišati navijanje in ne tega hrupa!"

Nigerijcu grozijo s smrtjo
Potem ko so Grki z 2:1 premagali Nigerijo in jo pahnili na rob izpada, je nigerijski vezist Sani Kaita, ki je bil na omenjenem obračuni izključen, na svoj elektronski naslov prejel grožnje s smrtjo.