Brazilski treningi bodo odslej zaprti. Foto: EPA
Brazilski treningi bodo odslej zaprti. Foto: EPA
Gennaro Gattuso in Marcello Lippi
32-letni obrambni vezist bo po SP-ju končal reprezentančno kariero, katere vrhunec je bil SP 2006 in naslov svetovnih prvakov. Foto: EPA

Na posnetku, ki ga je predvajala brazilska televizija, je prišlo do iskrice med branilcem Danielom Alvesom in napadalcem Juliom Baptisto. To je že drugič, da mediji poročajo o nesoglasjih v brazilskem taboru, odkar je ekipa prispela na prizorišče mundiala. Vezist Felipe Melo je kritiziral novinarje: "V naši ekipi vlada velika harmonija. Smešno je, da novinarji poročajo o pretepu.
Brazilce na treningih spremlja na stotine novinarjev. Nekatere radijske postaje treninge prenašajo v živo. V JAR naj bi prej po nekoliko ostrejšem štartu na žogo že "počilo" med Kakajem in Melom, vendar sta se potem pred kamerami pojavila objeta.

Gattuso se poslavlja od azzurrov
Italijanski nogometaš Gennaro Gattuso je dejal, da po svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki ne bo več igral za državno reprezentanco.

"Napočil je čas, da svoje igralno mesto prepustim mlajšim, ki imajo več energije. Moja velika želja pa je, da bi na SP-ju kot trener vodil Italijo," je dejal Gattuso, ki bo nastopil tretjič na SP-ju; pred štirimi leti je bil eden ključnih mož 'azzurrov' na poti do naslova svetovnega prvaka.

Robben prispel na SP
Arjen Robben
, ki se je poškodoval prejšnji teden na pripravljalni tekmi Nizozemske proti Madžarski, je pripotoval v Južno Afriko in se pridružil nizozemski reprezentanci. Po poškodbi leve stegenske mišice naj bi bil zvezdnik Bayerna pripravljen že za prvo tekmo 14. junija proti Danski.

Drogba namesto na trening k zdravniku
Didier Drogba, kapetan nogometne reprezentance Slonokoščene obale, je manjkal na prvem treningu svoje ekipe, ker je bil na pregledu pri reprezentančnem zdravniku. Zvezdniški napadalec Chelseaja si je 4. junija na prijateljski tekmi proti Japonski zlomil podlahtnico na desni roki in je dan pozneje uspešno prestal operacijo v švicarski kliniki v Bernu.