Santa Cruz je pri 28 letih napovedal slovo od reprezentančnega dresa. Foto: Reuters
Santa Cruz je pri 28 letih napovedal slovo od reprezentančnega dresa. Foto: Reuters
Joachim Löw in Thomas Müller
Modri pulover ostaja, bodo ostale tudi nemške zmage? Foto: MMC RTV SLO

Potem ko je Paragvaj v četrtfinalu izgubil proti Španiji (0:1), sta Martino in Santa Cruz obelodanila svoje načrte takoj po pristanku v Paragvaju, kjer so nogometaše sicer navdušeno sprejeli.

Argentinec Martino je dejal, da ne namerava podaljšati štiriletne pogodbe, ki se mu je iztekla, ob tem pa je navijačem obljubil, da bo pomagal novemu selektorju čim bolj olajšati delo. Razkril je, da ima ponudbe za delo iz domače Argentine, Savdske Arabije in Mehike.

Napadalec Manchester Cityja Santa Cruz je pojasnil, da je bilo prvenstvo v JAR-u zlasti zaradi poškodb njegovo zadnje v karieri.

Weah kritiziral odgovorne v afriškem nogometu
George Weah, eden najmočnejših in vplivnejših mož v afriškem nogometu, je nacionalne oblasti ostro kritiziral zaradi njihovega kratkovidnega, ignorantskega in sebičnega vodenja športa. "Večina jih ne pozna nogometa, nimajo strasti za nogomet," je dejal nekdanji najboljši nogometaš na svetu.

Liberijca še posebej jezi menjava selektorjev tik pred prvenstvom in dajanje prednosti tujim pred domačimi strokovnjaki ter prevelika odvisnost od igralcev, ki si kruh služijo v evropskih klubih. "Večina trenerjev svoje moštvo spozna tri tedne ali dva meseca pred turnirjem. To ni dovolj, da bi dobro spoznali igralce," meni in dodaja, da - to ve tudi iz lastnih izkušenj - v Afriki nogometaši na tekme letijo v ekonomskem razredu, uradniki pa v poslovnem. "To je narobe, to je slabo za tekmo. Nogometaši bodo igrali, oni morajo se sprostiti, ne uradniki," meni.

In kateri igralec ga je letos najbolj navdušil? Španec David Villa in Nizozemec Arjen Robben. Weah napoveduje, da bodo v nedeljo po zadnjem sodnikovem pisku najbolj veseli v Nemčiji.

Nigerijski predsednik preklical suspenz
Nigerijski predsednik Goodluck Jonathan je preklical dveletno prepoved nastopov na velikih tekmovanjih nigerijski nogometni reprezentanci le nekaj ur pred rokom, ki ga je državi postavila Mednarodna nogometna zveza.

Fifa je dala Nigeriji 48 ur časa, da se preneha vmešavati v delo nigerijske nogometne zveze in zagrozila s suspenzom. Jonathan je reprezentanco suspendiral, ker je na SP-ju v JAR-u osvojila le eno točko.

"Vlada je bila milostna do nas in je v dobro nigerijskega nogometa preklicala suspenz," je dejal novi predsednik nigerijske nogometne zveze (NFF) Aminu Maigari.

Löw ne bo niti pral, kaj šele menjal "srečnega" puloverja
Nemški modno osveščeni selektor Joachim Löw je dejal, da bo tudi na sredini polfinalni tekmi proti Španiji nosil (neopran) moder pulover z V-izrezom, saj naj bi mu prav ta prinašal srečo. Ob tem je nemški trener dejal, da sam sicer ni vraževeren, vendar pa ga k temu silijo igralci in drugo osebje elfa. Ti so prepričani, da je k zmagi nad Anglijo (4:1) in Argentino (4:0) veliko pripomogel prav ... modri pulover.