Dirk Kuyt in soigralci so na dobri poti, da gredo prvič v zgodovini
Dirk Kuyt in soigralci so na dobri poti, da gredo prvič v zgodovini "do konca". Foto: EPA
Leonardo
Leonardo je bi na klopi Milana le eno sezono. Foto: EPA

Nizozemska nogometna zveza je potrdila, da morajo po torkovem polfinalu, ki ga bodo odigrali v Cape Townu, poiskati novo bivališče, saj je johannesburški hotel Sandton Hilton že poln. Če se bodo "tulipani" uvrstili v finale, bodo novo bivališče iskali v Johannesburgu, sicer pa bržkone v Port Elizabethu, kjer bo tekma za 3. mesto.

Nizozemcem z iskanjem novega hotela pomaga tudi Mednarodna nogometna zveza (FIFA), ki sicer poskrbi za nastanitve reprezentanc pred in po tekmi, medtem ko morajo za preostale dni reprezentance poskrbeti same.

Pred TV zasloni skoraj 28 milijonov Nemcev
Četrtfinalno tekmo med Nemčijo in Argentino (4:0) si je ogledalo kar 90 odstotkov vseh Nemcev, ki so v soboto popoldne imeli prižgan televizijski sprejemnik, kar v številkah pomeni 27,7 milijona. A to ni rekordna številka, saj si je leta 2006 polfinale z Italijo ogledalo še dva milijona več nemških državljanov. Morda bo nov rekord padel že v sredo, ko se bodo Nemci za finale udarili s Španci.

Prosto za delavce Mercedesa
Nemški avtomobilski velikan Daimler Benz, ki proizvaja Mercedese, bo delavcem omogočil ogled sredine polfinalne tekme med Nemčijo in Španijo, seveda, če bodo ti to želeli.

Leonardo zamenjava za Dungo
Nekdanji trener Milana Leonardo naj bi na mestu selektorja brazilske reprezentance zamenjal Dungo, ki ga je brazilska nogometna zveza odstavila po izpadu v četrtfinalu. Dogovor med predsednikom Ricardom Teixeiro in Leonardom naj bi bil 90-odstotno sklenjen.