Brazilci so navajeni, da imajo mediji neomejeni dostop do reprezentance, kar pa se je spremenilo po novicah o sporih med igralci. Foto: EPA
Brazilci so navajeni, da imajo mediji neomejeni dostop do reprezentance, kar pa se je spremenilo po novicah o sporih med igralci. Foto: EPA
Steven Gerrard
Angleški navijači bi verjetno raje zamudili zadetek Američanov po napaki vratarja Greena. Foto: Reuters
Gabriel Heinze
Heinze je z glavo zadel za zmago Argentine. Foto: EPA

Na tisoče gledalcev, ki si je tekmo ogledalo v visoki ločljivosti, je namesto gola, ki je Angleže popeljal v vodstvo v 4. minuti, videlo reklamo za avtomobil. "Nismo mogli verjeti - pojavila se je reklama, nato pa so se vrnili na tekmo in vodili smo 1:0. Nastal je peklenski trušč," je dogajanje v enem izmed številnih pubov, kjer so gledali dvoboj opisal lastnik. Gledalci, ki so tekmo gledali brez visoke ločljivosti so zadetek videli v neposrednem prenosu. ITV se je gledalcem opravičil za "prekinitev".

Spor med Alvesom in Baptisto?
Brazilski selektor Dunga je že drugi dan zapored povsem zaprl trening za medije. Odločitev Dunge ni presenetljica, saj so brazilski mediji poročali, da sta se na treningu po ostrem štartu sporekla Dani Alves in Julio Baptista. Odločitev je šokantna za Brazilce, kjer je običajno, da televizije, radii in spletne strani v živo prenašajo treninge "selecaoa".

Angleži proti Alžiriji brez Kinga
Angleški branilec Ledley King bo moral zaradi poškodbe verjetno izpustiti prihodnjo tekmo Anglije na nogometnem SP-ju proti Alžiriji. King, ki je zamenjal poškodovanega Ria Ferdinanda, je na uvodni tekmi proti ZDA (1:1) staknil poškodbo v dimljah. Po polčasu ga je zamenjal Jamie Carragher. Angleški selektor Fabio Capello pričakuje, da bo obrambni igralec pripravljen zaigrati proti Sloveniji 23. junija.

Howard naj bi bil nared za Slovenijo
Za tekmo ZDA proti sloveniji naj bi bil nared ameriški vratar Tim Howard, ki je proti Angležem utrpel poškodbo reber. Zdravniki bodo poškodbo junaka prve ameriške tekme na SP-ju ocenili zvečer, a selektor Bob Bradley pričakuje, da bo do 18. junija pripravljen.

Ostali brez elektrike in prenosa - ter ponoreli
Težav s prenosom ni imel le ITV. Zaradi izpada električne energije, ki je prekinil prenos nogometne tekme, je najmanj 30 razočaranih gledalcev v Bangladešu napadlo več električnih postaj in uničilo približno 20 vozil. Red je vzpostavilo več sto policistov. Bangladeška reprezentanca je na Fifini lestvici 157., nogomet pa je v državi zelo priljubljen.

Veron in Heinze vadila več ur
Argentinski vezist Juan Sebastian Veron je razkril, da je bil gol nepokritega branilca Gabriela Heinzeja na tekmi proti Nigeriji posledica vaje podobne situacije na treningih. "Diego je pripravil potezo, ki sva jo z Heinzejem vadila nekaj ur," je razkril Veron, ki je streljal iz kota ob zadetku v 6. minuti.

Veron je spregovoril tudi o igranju na višini okoli 1.600 metrov in potožil, da je imela nadmorska višina velik vpliv na njegovo igro, ki ni bila najbolj blesteča. Višina vpliva predvsem na dolge žoge. "Potrebno je biti precej natančen, predvsem pri dolgih podajah. Igrali smo kratke podaje, ker je to lažje," je povedal veteran.

Ekstremisti ubili dva navijača
Iz Somalije poročajo, da so muslimanski militantni ekstremisti v mestu Huruwaa vdrli v hišo, kjer so nogometni privrženci gledali tekmo med Argentino in Nigerijo, in začeli streljati. Pri tem so dva navijača ubili, še deset pa huje ranili. Spremljanje nogometa je na območjih pod nadzorstvom milice ARPCT prepovedano, skrajneži pa so že pred začetkom prvenstva napovedovali akcije proti tistim, ki se zakona ne bodo držali. Muslimanski ekstremisti nogomet imenujejo "hudičevo zlo".