Marcelo Bielsa bo Čile na prvi tekmi vodil v sredo. Nasprotnik je Honduras. Foto: EPA
Marcelo Bielsa bo Čile na prvi tekmi vodil v sredo. Nasprotnik je Honduras. Foto: EPA
Dunga in Maicon
Dunga je strog selektor, ki nogometašem med SP-jem ne dovoli druženja z družinami in prijatelji. Foto: EPA

Španci so pred dnevi prispeli v Južnoafriško republiko, a reprezentanti svojih občutij niso smeli deliti prek ustaljenih socialnih omrežij svetovnega spleta. Španci so hitro sprejeli prepoved uporabe Twitterja. "Dovolj smo stari, da vemo, kako in kaj, " je ob tem dejal Carlos Puyol.

Brez pogovorov z novinarji
Med strožjimi je selektor Čila Marcelo Bielsa. Reprezentantom je med prvenstvom prepovedal spolnost, Twitter, medmrežje v nočnih urah, nogometaši pa se ne smejo pogovarjati z novinarji.

Maradona dovolil spolnost
Brazilski trener Carlos Dunga je igralcem v času prvenstva prepovedal druženje s prijatelji in družinskimi člani. Diego Maradona je svojim argentinskim reprezentantom dovolil spolnost, a le z ženami ali s partnerkami.

Queiroz proti alkoholu
Selektor portugalske izbrane vrste Carlos Queiroz je ekipi, takoj ko se je ta vkrcala na letalo, prepovedal uživanje alkohola, da bi se vsi res držali prepovedi, pa je enako zapovedal kar vsem na letalu.

Sneg, zmrzal in temperature pod lediščem
V torek bi lahko SP v JAR-u postal prvo prvenstvo, ki ga bo pobelil sneg. Vremenoslovci namreč napovedujejo, da bo večji del JAR-a zajela hladna fronta, ki s seboj prinaša dež, nevihte, ledene temperature, v gorah pa tudi sneg. V višje ležečih krajih v provinci East Cape naj bi snežilo. Več kot 1.200 metrov nad morjem leži šest stadionovo, tudi Ellis Park in Soccer City v Johannesburgu (1.753 m nad morjem), Rustenburg (1.500 m), Bloemfontein (1.400 m), Polokwane (1.310 m) in Pretoria (1.214 m). Okoli Johannesburga in Pretorie napovedujejo zmrzal, v Durbanu, Port Alfredu in drugih obalnih krajih pa naj bi valovi dosegli več kot pet metrov. Na prizorišču nogometnih bojev v Bloemfonteinu naj bi temperatura padla tri stopinje pod ledišče.

Avstralskemu selektorju pet milijonov letne plače
Naslednjemu selektorju avstralske nogometne izbrane vrste, ki bo po SP-ju v JAR-u zamenjal nizozemskega strokovnjaka Pima Verbeeka, ponujajo letno plačo v višini petih milijonov dolarjev, je sporočil predsednik avstralske nogometne zveze Frank Lowy. Ponudbi za vodenje avstralske reprezentance sta že zavrnila Francoz Gerard Houllier in Nizozemec Dick Advocaat.