Sara Carbonero naj bi preveč
Sara Carbonero naj bi preveč "mešala glavo" Casillasu. Foto: EPA
Džung Sung Rjong in Carlos Tevez
Džung Sung Rjong ni bil dolgo poklapan, potem ko je proti Argentini dobil štiri zadetke, saj je že dan pozneje iz domovine dobil sporočilo, da je njegova žena rodila sina. Foto: EPA

Carbonero je novinarka španske televizije Telecinco. Med tekmo s Švicarji je bila za vrati, ki jih je branil Casillas, s čimer naj bi motila njegovo zbranost. Posledično Casillas naj ne bi najbolje posredoval ob zmagovitem zadetku Gelsona Fernandesa (0:1).

"Ve, kaj je njegovo delo. Popolnoma je osredinjen na uresničevanje našega cilja, to je na zmago na svetovnem prvenstvu. On je kapetan, ključni igralec, vsakršno drugo namigovanje je neumnost. Nudili mu bomo vso podporo, ki jo potrebuje," je reprezentančnega soigralca v bran vzel Raul Albiol.

Rjong postal oče
Južni Korejec Džung Sung Rjong je že drugi vratar, ki je med letošnjim svetovnim nogometnim prvenstvom dočakal rojstvo otroka. 13. junija je rezervni vratar Nizozemske Michel Vorm odletel domov, ko je izvedel, da je njegova žena rodila otroka, v petek pa je srečni dogodek razveselil še prvega vratarja Južne Koreje Sung Rjonga. Dobil je sina, ki se je rodil dan po roku in hkrati dan po visokem porazu Južne Koreje proti Argentini (4:1). Sung Rjong zatrjuje, da pričakovanje rojstva ni vplivalo na štiri zadetke, ki jih je dobil.

Torres je pripravljen Napadalec Napadalec španske reprezentance Fernando Torres je povsem okreval po poškodbi kolena. Verjetno ga bo selektor Vicente Del Bosque na ponedeljkovi tekmi proti Hondurasu uvrstil v začetno enajsterico, tako da bo v napadu skupaj z Davidom Villo. Torres je ob presenetljivem porazu proti Švici (1:0) v igro vstopil v drugem polčasu, vendar pravih priložnosti ni imel.

Fifa omilila pravilo
Michael Ballack leta 2002, Alessandro Costacurta leta 1994, Claudio Caniggia leta 1990 ... Spisek velikih nogometašev, ki zaradi drugega rumenega kartona niso smeli igrati v finalu svetovnega prvenstva, je precej pester. Fifa je zdaj sprejela novo pravilo. Igralec, ki bo v polfinalu dobil rumeni karton in ga bo karton bremenil še s prejšnjih tekem izločilnih bojev, bo lahko igral v finalu. Seveda to ne bo veljalo, če bo nekdo v polfinalu dobil dva rumena kartona oziroma rdečega.