Sašo Udovič in Marko Simeunovič bosta vodji ekipe Juga oziroma Severa. Foto: MMC RTV SLO
Sašo Udovič in Marko Simeunovič bosta vodji ekipe Juga oziroma Severa. Foto: MMC RTV SLO
Kdo gre v Afriko?

Na TV Slovenija 6. maja prihaja dobrodelni resničnostni šov z imenom Kdo gre v Afriko, na katerem bodo mojstri nogometa izbrali 12 rekreativnih nogometašev, ki bodo 5. junija igrali na dobrodelni tekmi v Celju. Pomerili se bosta ekipi Severa in Juga Slovenije, sestavljeni iz nekdanjih vrhunskih nogometašev (igral bo tudi najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance Zlatko Zahovič), znanih Slovencev in rekreativnih igralcev nogometa.

Tudi ženske se lahko prijavite
"Prijavi se lahko vsak, ki zna igrati nogomet ali pa le misli, da ga zna igrati, star od 18 do 40 let. Vabljene tudi ženske! Prijave potekajo do 7. aprila. Kdor bo izbran, bo obveščen po telefonu. 10. aprila bo potekal finalni izbor za 13 nogometašev, ki bodo lahko sodelovali v oddaji v Ljubljani in dan kasneje v Mariboru. Na teh avdicijah bo selektor posamezne ekipe (Borut Jarc oziroma Aleš Čeh) s pomočjo še nekaterih nogometnih strokovnjakov v kratkih nalogah ocenjevali telesno pripravo, tehniko in nogometno znanje, zanimalo pa nas bo tudi, če je oseba zanimiva za ekran. V ospredju pa bo gotovo nogometno znanje," je povedal vodja projekta Vanja Vardjan.

Prijava za avdicijo je enostavna. Najprej izpolnite prijavnico, ki jo dobite tukaj, in jo do 6. aprila 2010 pošljite na spletni naslov kdogrevafriko@rtvslo.si ali na poštni naslov:
RTV Slovenija
Kolodvorska 2
1550 Ljubljana
za oddajo »Kdo gre v Afriko?«


Snemanje bo v Radomljah in v Mariboru
Ko bo avdicije konec, bo s seštevkom vseh ocen strokovna komisija določila, katerih bo tistih 13 kandidatov za Sever oziroma Jug, ki bodo sodelovali v oddaji. Snemanje bo trajalo tri dni. Za jug bo snemanje v Radomljah 16., 17. in 18. aprila, za sever pa v Mariboru teden pozneje. Prva dva dneva bosta na sporedu po dva treninga, zadnji dan trije in na vsakem treningu bo izločen po en igralec. Od 13 igralcev jih bo ostalo šest. Šest v ekipi Severa, šest v ekipi Juga in teh 12 izbrancev bo 5. junija potem zaigralo na tekmi Sever - Jug.

Štirje bodo nagrajeni s potjo v Južno Afriko
Tekma med Severom in Jugom bo imela dobrodelno noto, saj bo celoten izkupiček od prodaje vstopnic, telefonskega glasovanja in SMS-donacij namenjen Unicefovemu programu Šport za razvoj v Južni Afriki. Med tekmo bodo gledalci glasovali za najboljšega rekreativnega igralca Severa in Juga, ki bosta za nagrado odpotovala na letošnje svetovno prvenstvo. RTV Slovenija bo izžrebala tudi gledalca pred zasloni in nekoga, ki bo na tribunah tekme Sever - Jug, oba pa bosta nagrajena s potovanjem v Južno Afriko.

Kdo gre v Afriko?