John Terry je bil kapetan angleške reprezentance do 'seksualnega' škandala, po katerem mu je Fabio Capello odvzel trak. Foto: EPA
John Terry je bil kapetan angleške reprezentance do 'seksualnega' škandala, po katerem mu je Fabio Capello odvzel trak. Foto: EPA
Fabio Capello
Fabio Capello ne skriva jeze zaradi izpada Johna Terryja. Foto: EPA

Capello je izpad nekdanjega kapetana pred sedmo silo že prej označil za "veliko napako in pomanjkanje spoštovanja do preostalih reprezentantov". Terry je očitno ugotovil, da je šel predaleč: "Na nedeljski tiskovni konferenci sem hotel biti pošten. Vprašali so me glede Joeja Cola in mogoče sem šel malce predaleč. Nikoli nisem imel namere razjeziti selektorja ali soigralcev. Če sem to storil, se opravičujem. Povedal sem selektorju, da popolnoma zaupam vanj. Ne verjamem, da sem jaz tisti, ki vnaša nemir." Terry je v nedeljo skušal prepričati Capella, da v začetno enajsterico uvrsti Cola, ki naj bi bil "poleg Rooneyja edini, ki lahko zlomi nasprotnikovo obrambo".

Terry na kriznem sestanku molčal
Ali bo Terryjevo opravičilo zadostovalo za umiritev vročih strasti, bomo videli na igrišču. Na nedeljskem kriznem sestanku, ki ga je sklical Capello, je Terry molčal, čeprav je na tiskovni konferenci povedal, da bodo zvečer razčistili vse sporne zadeve. Še posebej naj bi bila na Terryja jezna zdajšnji kapetan Steven Gerrard in Jamie Carragher, ki ju je branilec po poročanju britanskih medijev omenjal v "zaroti" proti selektorju. Tako Gerrard kot Carragher sta se distancirala od Terryjevih izjav in izrazila popolno podporo selektorju.

Smo na svetovnem prvenstvu, ne na počitnicah
Capello je še vedno besen kot ris: "Govoril sem z nekaterimi igralci. Samo John Terry je govoril o težavah. Moja vrata so vedno odprta. Vedno po sestanku vprašam igralce, ali ima kdo kakšno težavo in ali želi kaj povedati. Nikoli nič. Potem pa slišim, kaj je povedal Terry. Ne vem, zakaj ni najprej prišel do mene. Menim, da je razočaral tudi nekaj igralcev, ker je govoril javno. To se ne dela pred novinarji. To je napaka, velika napaka." Angleški selektor je priznal, da morda eden ali dva igralca nista zadovoljna, a ga to ne skrbi: "Posameznik ni pomemben. Pomembno je moštvo. Smo na svetovnem prvenstvu, ne na počitnicah."