Kako se bodo Američani lotili tekme z
Kako se bodo Američani lotili tekme z "malo" Slovenijo? Foto: EPA
Bob Bradley in Landon Donovan
Selektor Bob Bradley in prvi zvezdnik Landon Donovan se zavedata, da bi poraz s Slovenci pomenil slovo od prvenstva. Foto: EPA

To dejstvo je pred petkovim obračunom v Johannesburgu lahko le v prid Slovencem, ki pač ne bodo favorizirano moštvo. "Odigrati moramo na enaki ravni, ne glede na to, kdo je naš nasprotnik: Anglija, Italija ali kdo drug," razmišlja kapetan ZDA Carlos Bocanegra. Zagotovo lažje rečeno kot storjeno.

Slabe izkušnje s preteklimi prvenstvi
ZDA so namreč leta 2002 začele svetovno prvenstvo v Južni Koreji in na Japonskem z zmago nad Portugalsko, a nato remizirale z Južno Korejo in izgubile s Poljsko. Štiri leta pozneje so remizirale z Italijo, izgubile pa proti Češki in Gani, kar je pomenilo odhod domov že v skupinskem delu. Se kaj podobnega lahko ponovi tudi v Južni Afriki?

Landon Donovan meni, da je ta reprezentanca zrelejša, kot so bile prejšnje, zato ne bi smela tako nihati v formi. "Vedno sem dejal, da se lahko kosamo s katero koli reprezentanco na svetu. A kar dela ekipo veliko, je to, da je sposobna ponoviti dobre predstave trikrat, štirikrat, petkrat, šestkrat ali sedemkrat zapored. Mi tega do zdaj še nismo dokazali," razmišlja Donovan. In kako se lotiti Slovencev? "Vemo, da bodo prežali na protinapade. Ne smemo brezglavo napadati, ampak igrati z glavo," recept, ki je logičen, razkriva Bocanegra.