"20 let sem politično nastavljen na vseh funkcijah, končno se bom lahko izkazal na strokovnem področju," se je pošalil Sašo Hribar, preden je odigral vlogo strokovnega komentatorja. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Kdo gre v Afriko, 6. oddaja

Kandidati, ki se borijo za nastop na finalni tekmi, na kateri bodo igrali tudi nekdanji nogometni zvezdniki in slovenski estradniki, so morali tokrat pokazati komentatorske sposobnosti, točke pa so si nabirali tudi z vajo iz ravnotežja in z doseganjem atraktivnih golov s škarjicami. Tekmovalci so spoznali, kako zahtevno je komentirati, čeprav se jim morda to delo z domačega kavča zdi enostavno: "Težka naloga, ne veš, kaj bi povedal. Ko steče, je lažje," je bilo eno od mnenj.

Spomin na Udovičev gol leta
V vsakem taboru je po petkovi oddaji ostalo še po devet tekmovalcev. Na finalni tekmi, ki bo 5. junija, jih bo igralo 12, šest za Sever, šest za Jug. Morda bo komu prav prišel poseben trening škarjic na blazini. Redkokomu je uspelo, s tem pa je zadetek Saša Udoviča pred 15 leti za Beveren dobil še večjo veljavo. To je bil celo gol leta v Belgiji, video pa si lahko pogledate v posnetku oddaje.

Zavec obiskal ekipo Sever
Tabor Severa, ki se za veliki finale pripravlja v Mariboru, je obiskal boksar Dejan Zavec. Saša Jerkovič, ki komentira dogajanje v ekipi Sever, je prestrašil tekmovalce: "Ko bomo med dvema kandidatoma izbirali, kdo bo zapustil oddajo, se bosta oba morala boriti z Dejanom in kdor ostane na nogah, ostane tudi v oddaji!"

Adis dolgo zdržal na deski
Na srečo je vendarle odločalo le glasovanje sotekmovalcev, ki so domov poslali zabavnega Borisa. Novi kapetan, ki v naslednjem krogu ne more izpasti, je postal Janez. Tekmovalci se zavedajo, da jim še primanjkuje tehničnih sposobnosti in tudi hitrosti. Šele takrat bodo lahko "razbili" Jug, kar je njihova velika želja.V ekipi Juga je kapetan postal Adis, izpadel pa je Rok. Adis je dokazal, da ima odlično ravnotežje (na deski je bil več kot minuto), zmotili pa ga niso niti zabavni komentarji Saša Hribarja.

Naslednja oddaja 27. maja
Naslednja oddaja bo v četrtek, 27. maja, ob 20. uri, na TV Slovenija 2. Za finalno tekmo je v igri še po 9 igralcev v vsakem taboru. "Zelo si želim igrati na tekmi z nogometnimi zvezdami in estradniki. O poti v Južno Afriko niti ne razmišljam toliko," pravi 20-letni Jan. V finalu bodo gledalci pred TV-zasloni izbrali najboljšega igralca Severa in Juga, oba pa se bosta za nagrado ogledala tekmo svetovnega prvenstva.

Kdo gre v Afriko, 6. oddaja