Slovenci imajo zaenkrat lepo sončno vreme. Foto: MMC RTV SLO
Slovenci imajo zaenkrat lepo sončno vreme. Foto: MMC RTV SLO
Matej Mavrič
Matej Mavrič je priznal, da bi nogometaši na kolesih težko premagali zahtevno traso. Foto: MMC RTV SLO
Trenerske okrepitve slovenske reprezentance
Slovenski nogometaši na 16. etapi Gira

Na prvem treningu, ko se je tudi v Dolomitih ozračje segrelo do 25 stopinj Celzija, je bilo precej časa namenjenega napadu. Milivoje Novakovič in Bojan Jokič (v ponedeljek je začutil manjše bolečine v hrbtu) sta najprej trenirala skupaj s soigralci, nato pa drugi del treninga opravila samostojno. Proti koncu treninga sta z glavama trčila Zlatko Dedič in Rene Krhin. Mladi up Interja si je prebil arkado in predčasno končal vadbo, vendar ne gre za nič hujšega.

"Dejstvo je, da so mogoče noge še malo težke. Mogoče je tudi zaradi višinske razlike vse skupaj malo težje, ampak na koncu mislim, da bomo spet tisti pravi in bomo pokazali tisto igro, ki smo jo pokazali na koncu kvalifikacij," je optimističen Valter Birsa.

Mavrič: "Mi bi do cilja bolj težko prišli"
Po kosilu so se nogometaši odpravili na vrh Kronplatza, kjer so bili častni gostje ene najtežjih etap letošnje kolesarske Dirke po Italiji, peklenskega gorskega kronometra na Plan de Corones, kakor Kronplatzu pravijo Italijani. V čast slovenske reprezentance je zaigrala tudi slovenska himna, uradni povezovalec prireditve pa je spregovoril nekaj besed s Samirjem Handanovičem. Ta je skupaj s soigralci kolesarski spektakel opazoval približno eno uro in pol.

"Mislim, da je to zelo težek šport. Res vsaka jim čast za to, kar delajo. A nogomet je zame še vedno veliko lepši," je svoje občutke ob spremljanju napora tekmovalcev na "biciklih" strnil Zlatko Dedič. "To je res na meji nemogočega. Mislim, da bi bilo zanimivo poskusiti, kje bi mi obstali, ker do cilja bi bolj težko prišli," pa je razmišljal Matej Mavrič Rožič.

Ob cesti je bilo videti tudi kar nekaj slovenskih zastav in slovenskih navijačev. Prišel je tudi voznik formule ena Fernando Alonso in alpska smučarja, brat in sestra Manfred in Manuela Mölgg.

Obisk Simiča in Bikkembergsa
Slovenske nogometaše v sredo dopoldne čaka nov višinski trening na vrhu Kronplatza, kjer so bili že v ponedeljek. Če jih je tedaj spremljalo krasno sončno vreme, pa je za naslednje dni napoved precej slabša.

V Brunico je prišel tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Ivan Simič, ki bo tam ostal še v sredo. Izbrano vrsto bo obiskal tudi belgijski modni oblikovalec Dirk Bikkembergs, katerega uradna modna oblačila nosijo slovenski nogometaši na slavnostnih sprejemih in podobnih dogodkih. Večere si Kekovi fantje med drugim krajšajo z igranjem biljarda in ročnega nogometa.

Trenerske okrepitve slovenske reprezentance
Slovenski nogometaši na 16. etapi Gira