Ana Kobal je pravilno napovedala zmago Slovenije in Nizozemske, kar pa je bilo premalo za preboj v četrtfinale. Foto: MMC RTV SLO
Ana Kobal je pravilno napovedala zmago Slovenije in Nizozemske, kar pa je bilo premalo za preboj v četrtfinale. Foto: MMC RTV SLO
Lea Perovšek
Lea Perovšek bo navijala za Slovenijo in Španijo. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Sara je pravilno napovedala izid tekme Nizozemska - Danska, kar je bilo odločilno. Res se je končalo z 2:0, s čimer je dobila dodatno točko. Če Nizozemci ne bi dosegli drugega zadetka, bi napredovala Ana, saj bi se njun dvoboj končal z 2:2, v tem primeru pa bi odločalo vaše glasovanje pred začetkom igre, v katerem je Ana Kobal dobila več glasov. Sara Lednik se bo v polfinalu pomerila z Nadjo Bičkovo, ki je v prvem četrtfinalu izločila Jasmino Jamnik.

Italijani najprej razgrajali, nato utihnili
Ana Kobal, strokovnja komentatorka alpskega smučanja, bo na prvenstvu navijala za reprezentanci Slovenije in Italije, na katero ima nenavaden spomin: "Ko so leta 1994 Brazilci premagal Italijane s 3:2, so italijanski gostje v avtokampu na Hrvaškem, kjer sem bila na dopustu, za vsak gol metali petarde in 'v luft' pognali skoraj cel avtokamp. Po tekmi so se pa samo še poskrili!"

Končna revizija drugega četrtfinala

Ana

Sara

ALŽ - SLO

0:2
(tip 2 )

1:2
(tip 2 )

SRB - GAN

2:1
(tip 1 )

2:1
(tip 1 )

NIZ - DAN

3:0
(tip 1 )

2:0
(tip 1 )

ŠT. TOČK 2
3


Lea prepričana o zmagi Španije
V tretjem četrtfinalu je na eni strani letošnja mis športa Lea Perovšek, na drugi strani nekdanja mis Hawaiian Tropic Daša Podržaj. Lea navija za Španijo, zato je prepričana, da bodo evropski prvaki brez težav opravili s Švico. Daša, ki je šele letos začela pozorneje spremljati nogometne tekme, potem ko jo je navdušila Liga prvakov, v Španijo očitno ne verjame, saj meni, da bo proti Švici le remizirala. Obe stavita na zmago Brazilcev.

Lea

Daša

BRAZILIJA - S. KOREJA

3:0

4:1

ŠPANIJA - ŠVICA

3:1

2:2

JAR - URUGVAJ

1:1

3:1


Zadeti tip prinese eno točko, točen izid dodatno točko. Zmagovalka napreduje v četrtfinale, poraženka izpade. Zadnji četrtfinalni par je Nina Pušlar - Maja Tratnik.