V nedeljo so v Južni Afriki protestirali tudi v Cape Townu, tokrat zaradi odnosa lokalne oblasti do njenih prebivalcev. Foto: EPA
V nedeljo so v Južni Afriki protestirali tudi v Cape Townu, tokrat zaradi odnosa lokalne oblasti do njenih prebivalcev. Foto: EPA

V predmestju Versailles je med divajnjem alžirskih navijačev posredovala policija, ki je morala izstreliti tudi nekaj gumijastih nabojev. Nekaj najbolj vročekrvnih izgrednikov so morale oblasti prijeti.

Želeli so identificirati navijače
Navijači so se zbrali pred socialnim centrom, ker so želeli skupaj gledati tekmo. Izgredi so izbruhnili, ko so tamkajšnji policisti želeli pregledati dokumente navzočih navijačev, zato so poklicali okrepitve, da so pozneje uredili razmere.

Delavci protestirali zaradi plač
O nemirih pa poročajo tudi iz države organizatorke. V nedeljo zvečer sta se v Durbanu pomerili Nemčija in Avstralija (4:0). Pred stadionom je protestiralo okrog 500 delavcev, ki naj bi bili za gradnjo stadionov plačani bistveno manj, kot naj bi se dogovorili z delodajalci. Policisti so streljali z gumijastimi naboji, uporabili pa so tudi solzivec. Najmanj en človek je ranjen.

Policija 500 ljudi hitro razgnala
"Zbrali smo se povsem mirno, saj nismo dobili dogovorjene plače. Šokirani smo bili, ko se je kar naenkrat okoli nas pojavila policija," je povedal eden izmed protestnikov. Policisti so zbranim dali 10 minut časa, da se razidejo, kar so delavci tudi upoštevali, in protesta je bilo hitro konec.