Celjani so domačim navijačem pripravili prijetno presenečenje in z 2:1 odpravili slovito Valencio. Foto: Sandi Fišer
Celjani so domačim navijačem pripravili prijetno presenečenje in z 2:1 odpravili slovito Valencio. Foto: Sandi Fišer
Celtic, Braga
Nogometaši Celtica (na sliki desno Efrain Juarez) so nazadnje v skupinskem delu Lige prvakov igrali v sezoni 2008/09. Lani so v dodatnih kvalifikacijah izpadli proti Arsenalu, letos so se v 3. predkrogu opekli v Bragi. Foto: EPA
Aleksandr Erokhin
Aleksandr Erokhin je izkoristil popolno zmedo v obrambi Dinama in izid v 35. minuti izenačil. Foto: EPA
Valencia ni bila kos Celju

Celjani so v prvem polčasu popolnoma nadigrali španskega prvoligaša in si že v prvem delu prvega polčasa pripravili dve izjemni priložnosti. Prvo je iz protinapada zapravil Gorazd Zajc, drugo, prav tako iz protinapada, Roman Bezjak. Nato je v 37. minuti Mario Močič s 17 metrov matiral gostujočega vratarja Cesarja Sancheza in Celjane popeljal v vodstvo. Štiri minute kasneje je Amel Mujčinović odlično posredoval ob strelu Aarona Ñigueza in svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Piko na i odlični igri v prvem polčasu je s fantastičnim lobom s 25 metrov postavil Danijel Brezič.

Valencia v drugem polčasu dvignila igro
V nadaljevanju so Španci zaigrali veliko bolje in Celjane stisnili povsem na njihovo polovico, pritisk se jim je navsezadnje tudi izplačal, saj so uspeli izid v 66. minuti znižati na 2:1. David Navarro je z roba kazenskega prostora nastreljal prečko, po slabem posredovanju domače obrambe je celjskega vratarja premagal Vicente. "Netopirji" so pretili predvsem z razdalje, Celjani so svoje priložnosti iskali iz protinapada. V 83. minuti je (zadnjo) izjemno priložnost za izenačenje, potem ko se je znašel sam med dvema branicema, zapravil Turek Mehmet Topal.

Dinamo iz Moldavije z ugodnim izidom
V Tiraspolu je zagrebški Dinamo, ki je v prejšnjem krogu izločil Luko Koper, na prvi tekmi s tamkajšnjim Šerifom, iztržil ugoden izid (1:1). Oba zadetka sta padla v prvem polčasu. Goste je že v 3. minuti s pravo mojstrovino v vodstvo popeljal Jorge Sammir, ki je domačega vratarja po samostojni akciji premagal z leve strani. Izenačenje je sledilo v 35. minuti, ko je še enkrat več v kvalifikacijskem ciklusu Lige prvakov sila nespretno posredovala zagrebška obramba. S prostega strela z leve strani so Moldavci popolnoma zmedli vratarja Tomislava Butino, po zmedi v kazenskem prostoru Dinama pa je mrežo v gneči iz neposredne bližine zatresel Aleksandr Erokhin. Za moldavskega prvaka je Slovenec Miral Samardžič igral vso tekmo.

Liga prvakov, 3. predkrog, sreda:
ŠERIF TIRASPOL - DINAMO ZAGREB 1:1 (1:1)
Erokhin 35.; Sammir 3.
Miral Samardžič (Šerif) je igral vso tekmo.
PARTIZAN BEOGRAD - HELSINKI 3:0 (2:0)
Iliev 8., Ilić 42., Cleo 90.

AJAX - PAOK SOLUN 1:1 (1:0)
Suarez 13.; Ivić 72.
BRAGA - CELTIC 3:0 (1:0)
Alan 26./11-m, Echiejile 76., Matheus 88.

AKTOBE - HAPOEL TEL AVIV 1:0 (0:0)
BATE BORISOV - KÖBENHAVN 0:0
DEBRECEN - BASEL 0:2 (0:1)
YOUNG BOYS - FENERBAHČE 2:2 (1:2)
AIK STOCKHOLM - ROSENBORG 0:1 (0:1)

Torkove tekme:
DINAMO KIJEV - GENT 3:0 (1:0)
Jarmolenko 19., Ševčenko 80., Zozulja 90.
Matija Škarabot je bil na klopi, Zlatan Ljubijankič in Marko Šuler nista bila v ekipi Genta. Ljubijankič je počival zaradi poškodbe stegenske mišice, Šuler pa zaradi rdečega kartona.

OMONIA NIKOZIJA - SALZBURG 1:1 (0:1)

LITEX LOVEČ - ŽILINA 1:1 (0:0)

UNIREA URZICENI - ZENIT 0:0

SPARTA PRAGA - LECH POZNAN 1:0 (0:0)

THE NEW SAINTS - ANDERLECHT 1:3 (0:2)

Prijateljska tekma, sreda:
CM CELJE
- VALENCIA 2:1 (2:0)
Močič 37., Brezič 42.; Vicente 66.

Valencia ni bila kos Celju