Oblak je bil po tekmi kar dolgo v garderobi, saj z učinkom ključnih igralcev ni bil zadovoljen. Foto: MMC RTV SLO
Oblak je bil po tekmi kar dolgo v garderobi, saj z učinkom ključnih igralcev ni bil zadovoljen. Foto: MMC RTV SLO
Novinarska konferenca po tekmi Olimpija-Interblock

"Nasprotnik nas je nadigral. Z ekipo sem šele 14 dni, kar je premalo, so pa igralci, na katere sem najbolj računal, tokrat razočarali. Imeli smo nekaj malih priložnosti, nasprotnik pa je izkoristil naše napake. Dva zadetka smo si dali sami, sesekal nas je drugi gol, kakršnega naš vratar ne bi smel dobiti," je dejal Branko Oblak, ki je imel z igralci po srečanju v garderobi dolg sestanek.

V petek v klubu, v soboto na tekmi
Nekdanji slovenski selektor, ki je Olimpijo predtem vodil že dvakrat, se je strinjal, da so njegovi varovanci tekmo izgubili na sredini igrišča. "Poskušali smo z Jalnom Pokornom, ki je šele dan pred tem prišel v klub in še ni bil uigran. Prva liga je drugačnejše tekmovanje od druge lige, kar se pozna, saj je Interblock odigral rutinirano, mi pa bojazljivo, slabo in neperspektivno. Vem le, da lahko igramo bolje."

Benedejčič: "Srečanje bi morali zaključiti že v 1. polčasu"
Strateg Interblocka Igor Benedejčič je bil z besedami skromnejši, se pa strinja, da so rdeči zmagali zasluženo: "Mislim, da je bilo srečanje solidno, v prvem polčasu smo nadzorovali igro in imeli svoje priložnosti, po katerih bi morali zaključiti tekmo. Luka Majcen in Ermin Rakovič sta imela 100-odstotni priložnosti. Mislim, da smo zasluženo zmagali."

Olimpija se bo v 2. krogu (25. julij) na gostovanju pomerila proti HiT Gorici, medtem ko Interblock pričakuje Domžalčane.

Novinarska konferenca po tekmi Olimpija-Interblock