Jose Mourinho se je druge zmage v Ligi prvakov bolj veselil kot prve s Portom, ko je bil z mislimi že povsem na Stamford Bridgeu. Foto: Reuters
Jose Mourinho se je druge zmage v Ligi prvakov bolj veselil kot prve s Portom, ko je bil z mislimi že povsem na Stamford Bridgeu. Foto: Reuters
Javier Zanetti in Diego Milito
30-letni Diego Milito si želi podpisati novo in bogatejšo pogodbo, kar za igralca, ki se je med najboljše na svetu prebil relativno pozno, ni presenetljivo. Foto: Reuters
Odmevi po finalu Lige prvakov

Inter je na vrh Evrope stopil tretjič. V finalu je z 2:0 povsem nadigral Bayern in Mourinho je novico o Realovi prihodnosti najprej zaupal ravno nemškim medijem, ko je zatrdil, da bo naslednjo sezono sedel na Realovi klopi.

Španska športna dnevnika As in Marca poročata, da se je Jose Mourinho že v petek pogovarjal s predsednikom Real Madrida Florentinom Perezom. Po navedbah naj bi Portugalec v prihodnjih dneh podpisal štiriletno pogodbo v vrednosti 40 milijonov evrov oz. 10 milijonov na sezono.

Iz Interja v Real naj bi se preselila tudi bočni branilec Maicon in napadalec Diego Milito.


Mourinho: "Evropski superpokal me ne zanima"
Portugalski trener je pozneje na uradni tiskovni konferenci besede nekoliko omilil, a osrednja misel in sporočilo sta ostala kristalno jasna: "Da, res bom odšel. Vse še ni 100-odstotno zagotovo, toda želim si novih izzivov, novih tveganj. Želim si postati prvi trener, ki bi v Ligi prvakov slavil trikrat, in to vselej z drugim moštvom. Real je edina ekipa, ki me zanima. Z nikomer še nisem uradno govoril, saj sem obljubil, da bom imel do finala v mislih le Inter. Z njim sem osvojil vse, kar se da osvojiti - evropski superpokal in svetovno klubsko prvenstvo me ne zanimata."

Po Realu si želi nazaj v Anglijo
Dejal je, da s predsednikom Reala Florentinom Perezom še ni govoril, vsekakor pa si želi v špansko prestolnico iz Milana pripeljati še Brazilca Maicona. Vsi italijanski časopisi poročajo o Portugalčevem slovesu od Interja. Najuglednejši športni dnevnik Gazzetta dello Sport je zapisal: "Milito strl Bayern, Mou, solze in slovo."

"Inter, hvala za vse, toda v ponedeljek bom govoril z Realom," je Gazzettta naslovila spletni povzetek Mourinhovih besed. Portugalec se je razgovoril še o nekoliko bolj oddaljeni prihodnosti: "Po tretji zmagi v Ligi prvakov se želim vrniti v Anglijo. Vsi vedo, da je angleški nogomet zame strast, prav gotovo se bom potem vrnil v Anglijo!"

Slavje na San Siru brez trenerja
Ko so se "nerroazzurri" ob zori vrnili na domači San Siro, kjer jih je po dolgih urah bučnega slavja pričakalo več kot 45 tisoč evforičnih navijačev, med zmagovalno četo na spregled ni bilo Joseja Mourinha. Navijači so ob prihodu kapetana Javierja Zanettija, ki je nosil pokal za zmagovalce Lige prvakov, ekslodirali od navdušenja, s tribun pa se je razlegalo skandiranje in petje: "Forza Inter, forza Mourinho, ne zapusti svojih številk ena."

Se poslavlja tudi junak finala?
A očitno slovo Joseja Mourinha ne bo edino. O odhodu razmišlja tudi mož odločitve in dvakratni strelec v finalu Diego Milito. "Zelo sem srečen v Interju, toda razmisliti moram tudi o prihodnosti," je bil Milito presenetljivo odkrit o svoji nameri, da poleti zamenja klub.







Odmevi po finalu Lige prvakov