Gervinho in Robin van Persie sta zrežirala izenačenje v 55. minuti. Foto: Reuters
Gervinho in Robin van Persie sta zrežirala izenačenje v 55. minuti. Foto: Reuters
Theo Walcott
Bacary Sagna in Theo Walcott sta po protinapadu dokončno potopila Videmčane. Foto: Reuters
Arsene Wenger
Arsene Wenger je bil v prvem polčasu zelo zaskrbljen. Foto: Reuters
Antonio Di Natale
Antonio Di Natale je bil neustavljiv v prvem delu. Foto: EPA
Axel Witsel
Axel Witsel je z dvema goloma popeljal Benfico v Ligo prvakov. Foto: Reuters
Aleksander Volodko
Aleksander Volodko je poskrbel za šok v Gradcu. Foto: Reuters

Gostitelji so si v prvem polčasu priigrali nekaj lepih priložnosti, blestel je Antonio Di Natale, Samir Handanović je obranil nekaj zelo nevarnih strelov. V nadaljevanju so bili topničarji precej boljši in so se zasluženo prebili v Ligo prvakov. Žreb bo v četrtek ob 18.00 v Monte Carlu.
Di Natale vlil upanje Videmčanom
Arsenal je v uvodnih minutah pritisnil. V prvi resni akciji gostiteljev je Di Natale v 9. minuti zatresel mrežo, a je bil v nedovoljenem položaju. V 22. minuti je Giampiero Pinzi našel Di Nataleja, ki je z bližine stresel vratnico. V 32. minuti je Gervinho z leve strani sijajno prodrl v kazenski prostor, Theo Walcott se je sam znašel pred Handanovićem, ki je odlično posredoval, v nadaljevanju akcije je obranil še strel Robin van Persieja. Pinzi je šest minut pred odmorom znova našel Di Nataleja, ki je z 12 metrov z glavo zatresel mrežo, žoga se je odbila od vratnice.

Topničarji v drugem delu precej boljši
Razigrani Gervinho je v 55. minuti na levi strani švignil mimo Mehdija Benatie in podal v sredino, kjer je van Persie zlahka matiral Handanovića. Štiri minute pozneje je Thomas Vermaelen v kazenskem prostoru igral z roko in sodnik Olegario Benquerenca je pokazal na belo točko, strel Di Nataleja je Wojciech Szczesny odbil prek vrat. Arsenal je dobil zalet. V 69. minuti je Bacary Sagna v hitrem protinapadu našel Walcotta, ki je prišel sam pred Handanovića in ga zlahka matiral.
Kone preprečil presenečenje
Nogometaši Lyona so se uvrstili v Ligo prvakov. Na povratni tekmi 4. predkroga so se v Kazanu z Rubinom razšli z remijem (1:1), prvo tekmo pa so Francozi dobili s 3:1. Gostitelji so povedli v 77. minuti, zadel je Bibras Natcho. Tri minute pred koncem je Bakary Kone Francozom zagotovil napredovanje.

Slavje v Plznu, šok v Gradcu
Viktoria Plzen je potrdila uvrstitev v Ligo prvakov z zmago nad Köbenhvnom z 2:1. Danci, ki so prvo tekmo doma izgubili kar z 1:3, so že v prvem polčasu dosegli zadetek, gol je dosegel Christian Bolanos (32.). V 68. minuti je izenačil Marek Bakoš, za popolno evforijo pa je poskrbel Michal Duriš v zadnji minuti sodnikovega dodatka.

V Gradcu je imel Sturm po prvi tekmi z belorusko ekipo Bate Borisov zelo aktiven izid (1:1), Belorusi pa so bili na povratnem srečanju precej boljši (0:2). V 36. minuti je Aleksandr Volodko z izjemnim strelom z levico s 25 metrov popeljal goste v vodstvo, Marko Šimić pa je v 69. minuti z glavo razblinil še zadnje upe Avstrijcev.

Witsel blestel v Lizboni
Twente in Benfica sta se pred tednom dni razšla z rezultatom 2:2, pred gostovanjem na Portugalskem pa so bili v boljšem položaju nogometaši iz Lizbone. Benfica je le še potrdila svoje napredovanje (3:1). V 46. minuti je zadel Axel Witsel, Luisao je v 59. minuti vodstvo še povišal, svoj drugi zadetek pa je v 66. minuti dosegel Witsel. Častni gol za Twente je v 84. minuti dosegel Bryan Ruiz.

Fenerbahče izločen iz Lige prvakov
Turški nogometni prvak Fenerbahče ne bo nastopil v Ligi prvakov. Čeprav so imeli Turki mesto v skupinskem delu najelitnejšega klubskega tekmovanja v Evropi zagotovljeno, pa se je zaradi domnevnega prirejanja izidov turška nogometna zveza odločila izločiti Fenerbahče iz tekmovanja že pred žrebom, Evropska nogometna zveza pa mora zdaj najti zamenjavo za turškega prvaka.
Trabzonspor neposredno v žrebu
Uefa je vse evropske klube sicer opozorila, da bo moštva, ki so povezana s prirejanjem izidov, izločila iz tekmovanj pod njenim okriljem, izbrisala pa bo tudi vse njihove rezultate, če bodo nepravilnosti dokazali. V četrtkovem žrebu skupinskega dela bo tako Trabzonspor. To pomeni, da povratne tekme končnice za Evropsko ligo med Trabzonsporom in Athletic Bilbaom ne bo, Španci pa so se tako že uvrstili v skupinski del po moči drugega evropskega tekmovanja.

4. PREDKROG, povratne tekme, prvaki:
VIKTORIA PLZEN - Köbenhavn 2:1 (0:1) 3:1
Bakoš 68., Duriš 93.; Bolanos 32.
Sturm Graz - BATE BORISOV 0:2 (0:1) 1:1
Volodko 36., Šimić 69.

Odigrano v torek:
APOEL NIKOZIJA
- Wisla Krakov 3:1 (1:0) 0:1
Manduca 29., Ailton 54., 87.; Wilk 71.
Kirm (Wisla) je igral od 80. minute.

Malmö - DINAMO ZAGREB 2:0 (0:0) 1:4
Wilton Figueiredo 69., Jansson 86.
RK:
Vrsaljko 50./Dinamo

GENK - Maccabi Haifa * 6:2, 2:1 (2:1) 1:2
Vossen 35., Buffel 41.; Golasa 37.
RK: Cohen 109./Maccabi
* - po streljanju 11-m

Neprvaki:
Rubin Kazan - LYON 1:1 (0:0) 1:3
Natcho 77.; B. Kone 87.
Rubin Kazan: Rižhikov, Nemov, Lebedenko ( 69./Martins), Kisljuk , Noboa, Kalešin, Djadjun ( 69./Medvedev), Karadeniz, Natcho, Kverkvelia, Šaronov.

Lyon: Lloris, Kone, Lovren, Revelliere, Cissokho, Källström, Bastos, Gomalons, Briand , Lisandro Lopez ( 92./Pied), Gomis ( 84./Pjanić).
Udinese - ARSENAL 1:2 (1:0) 0:1
Di Natale 39.; van Persie 55., Walcott 70.
Szczesny (Arsenal) je v 59. minuti obranil 11-m Di Nataleju.
Udinese: Handanović, Danilo, Benatia ( 87./Pasquale), Ekstrand, Armero, Neuton, Pinzi ( 63./Fabbrini ), Isla ( 83./Denis), Asamoah, Agyemang, Di Natale.
Arsenal: Szczesny, Sagna , Vermaelen , Djourou, Jenkinson , Frimpong ( 46./Rosicky), Song, Ramsey, Walcott ( 91./Aršavin), van Persie, Gervinho ( 86./Traore).
Sodnik: Olegario Benquerenca (Portugalska)
BENFICA - Twente 3:1 (0:0) 2:2
Witsel 46., 66. Luisao 59.; Ruiz 85.
Odigrano v torek:
ZÜRICH - BAYERN 0:1 (0:1) 0:2
Gomez 7.

VILLARREAL - ODENSE 3:0 (0:0) 0:1
Rossi 50., 66., Marchena 82.
RK: Valero 77.; Kadrii 71.

Izidi prvih tekem so v odebeljenem tisku.