Georges Mikautadze se je izkazal na evropskem prvenstvu in takoj je dobil pogodbo v elitnem francoskem prvenstvu. Foto: EPA
Georges Mikautadze se je izkazal na evropskem prvenstvu in takoj je dobil pogodbo v elitnem francoskem prvenstvu. Foto: EPA

23-letni Mikautadze je podpisal štiriletno pogodbo, Metz pa je dobil 18,5 milijona evrov odškodnine. Vsota lahko zraste še za 4,5 milijona s potencialnimi dodatki.

Mikautadze je zadel na vseh treh tekmah predtekmovanja na evropskem prvenstvu. Zatresel je mrežo Turčije, Češke in Portugalske. Gruzija se je presenetljivo uvrstila v osmino finala, kjer pa je izpadla proti kasnejši zmagovalki Španiji z 1:4.

Vieira zapustil klop Strasbourga
Nekdanji francoski reprezentant Patrick Vieira ni več trener Strasbourga. Povezujejo ga s prevzemom selektorske službe v ameriški reprezentanci. Gregg Berhalter je ostal brez službe po hitrem izpadu na južnoameriškem prvenstvu.

Vieira, ki je leta 1998 s Francijo osvojil naslov svetovnega prvaka, se je Strasbourgu pridružil v prejšnji sezoni, zdaj pa ga zapušča sporazumno.

"Strasbourg sporoča, da se je klub sporazumno razšel s trenerjem Patrickom Vieiro. Zahvaljujemo se mu za delo, ki ga je opravil, in predanost, ki jo je izkazal našemu klubu. V tranzicijski sezoni za našo ekipo je imel velik vpliv na razvoj naših mladih igralcev."

48-letnik je med letoma 2016 in 2018 vodil New York City v severnoameriški Ligi MLS. Vieira, ki je imel pogodbo do leta 2026, je še prejšnji teden po pripravljalni tekmi in porazu z 0:4 proti Fenerbahčeju (Miha Zajc je za Turke igral od 72. minute) trdil, da ni nič glede ZDA.

Večinski lastnik v Strasbourgu je ameriški poslovnež Todd Boehly, ki obvladuje tudi Chelsea in kluba tesno sodelujeta.