Ester Sokler je s hat-trickom navdušil. Foto: www.alesfevzer.com
Ester Sokler je s hat-trickom navdušil. Foto: www.alesfevzer.com

Zmaji so povedli po pol ure igre, ko je bil natančen Ante Vukušić. Le minuto zatem je veliko napako v obrambi Ljubljančanov kaznoval Ester Sokler. Brežičani so v prvem polčasu prikazali odlično predstavo in bili enakovredni favorizirani Olimpiji.

Ante Vukušić je zadel za vodstvo Olimpije po pol ure, natančen pa je bil tudi v prvi seriji izvajanja enajstmetrovk. Foto: www.alesfevzer.com
Ante Vukušić je zadel za vodstvo Olimpije po pol ure, natančen pa je bil tudi v prvi seriji izvajanja enajstmetrovk. Foto: www.alesfevzer.com

V 65. minuti so Brežičani izvedli odličen protinapad, ki ga je z diagonalnim strelom z desnico zaključil Sokler. 21-letni napadalec, ki je v drugi ligi v tej sezoni dosegel šest zadetkov, je četrt ure pred koncem z bele točke povišal na 3:1.

Samardžić izsilil podaljšek
Olimpija je vse stavila na prekinitve. V 79. minuti je Andres Vombergar z glavo znižal, Miral Samardžić pa je tri minute pred koncem rednega dela iz bližine zabil žogo pod prečko za podaljšek.

V dodatnih 30 minutah so bili zmaji boljši, v 105. minuti je Vukušić z volejem zatresel mrežo, a je bil v prepovedanem položaju. Brežice so zdržale do konca 120. minute.

Frelih: To je bila podpovprečna predstava, pristop ni bil pravi

Gostitelji zapravili vse štiri enajstmetrovke
Na vrsti so bile enajstmetrovke. Za Olimpijo sta bila natančna Vukušić in Đorđe Ivanovič, Tim Kruljac pa je odbil slaba strela Luke Marina in Samardžića. Izkazal se je vratar zmajev Frelih, ki je ubranil kar tri strele gostiteljev. Robert Drugovič, kapetan Marko Felja in Blaž Urh ga niso uspeli ukaniti, David Božič pa je streljal preko vrat.

Frelih: Pristop ni bil pravi
"Začeli smo zelo slabo in izvlekli smo se po 11-m. Igrali smo podpovprečno, vse skupaj je bilo slabo. Nismo imeli pravih podaj, tudi v dvobojih smo bili slabi. Pristop ni bil pravi, čeprav smo se zavedali, da bo težka tekma. Ne bi si smeli dovoliti, da je šla tekma v podaljšek. V prihodnosti si tega več ne smemo privoščiti," je poudaril vratar Frelih.

"Malo je zmanjkalo. Lahko bi rešili vse skupaj že v 85. minuti. Prejeli smo dva gola in izgubili po enajstmetrovkah," je dodal Sokler.

Olimpija se je v Brežicah izvlekla po enajstmetrovkah

Varga junak v Radomljah
Na prvi sredini tekmi so Radomlje premagale Tabor iz Sežane s 3:2, potem ko so ob polčasu zaostajale še z 0:2. Gal Primc in Gašper Petek sta izenačila na začetku drugega polčasa. Odločitev je padla sedem minut pred koncem, ko se je po podaji Oliverja Kregarja iz kota v gneči pred vrati odlično odzval Sacha Varga in z desetih metrov poslal žogo v mrežo.

Radomlje so že v lanski sezoni blestele v pokalu, v polfinalu so izpadle po streljanju enajstmetrovk proti Nafti na Brdu pri Kranju.

Jelić Balta in Stevanović v podaljšku zagotovila zmago Kopru

Koper po podaljšku izločil Aluminij
Na Bonifiki pa sta se udarila prvoligaša Koper in Aluminij, po podaljšku so bili boljši gostitelji s 3:1. Juš Štusej je goste popeljal do vodstva v 38. minuti, v 48. pa je izenačil Dare Vršič. S tem izidom se je tudi končal redni del, v 117. minuti pa je Primorcem četrtfinale prinesel Ivan Borna Jelić Balta. Piko na i je v prvi minuti dodatka k podaljšku postavil še Stefan Stevanović.

Osmina finala:
KALCER RADOMLJE – CB24 Tabor Sežana 3:2 (0:2)
Primc 52., Petek 55., Varga 83.; Grobry 3., Hlad 40.

Kalcer Radomlje: Šugić, Primc (91./Brolih), Jazbec, Zabukovnik, Nuhanović, Varga, Cerar (32./Trdin; 46./Pišek), Ihbeisheh, Nikolić (46./Kregar), Jakovljević (46./Petek), Guček.

Tabor Sežana: Rener, Grobry, Denis, Sever, Vukelić, Aliaj (87./Djalo Balde), Nemanić, Stančič (87./Rovas), Slakić, Hlad, Ndzengue (87./Babić).

Sodnik: Alen Borošak (Spodnji Duplek)


Brežice Terme Čatež – OLIMPIJA ** 3:5 (3:3, 1:1)
Sokler 31., 65., 74./11-m; Vukušić 30., Vombergar 79., Samardžić 87.
** - po streljanju 11-m

11-m (0:2):
Vukušić (0:1)
Drugovič (Frelih brani)
Marin (Kruljac brani)
Božič (čez gol)
Ivanović (0:2)
Urh (Frelih brani)
Samardžić (Kruljac brani)
Felja (Frelih brani)

Brežice: Kruljac, Urh, Hasan (80./Drugovič), Jurečič (80./Ruedl), Martić, Lipec, Božič, Predanič (58./Pajaziti), Sivonjić (69./Rešetič), Felja, Sokler.

Olimpija: Frelih, Perković (98./Andrejašič), Korun, Samardžić, Fink (58./Kurež), Blagaić (46./Vombergar), Kapun (33./Ostrc), Caimacov, Marin, Ivanović, Vukušić.

Sodnik: Bojan Mertik (Odranci)


KOPER - Aluminij * 3:1 (1:1, 0:1)
Vršič 48., Jelić Balta 117., Stevanović 121.; Štusej 38.
* - po podaljšeku

Koper: Vargić, Jozinović (106./Mišić), Cerovec, Vršič, Palčič, Žužek, Barišič (73./Stevanović), Dodlek, Pejić (106./Bešir), Knežević (106./Jelić Balta), Spinelli (73./Vekić).

Aluminij: Cotman, Džankič (82./Pantalon), Horvat, Jakšić, Prša (89./Čermak), Kim (89./Grajfoner), Štusej (72./Matjašič), Ploj (108./Flakus Bosilj), Azemović, Maletić, Klepač (82./Krajnc).

Sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika)


Odigrano v torek:
Rudar Velenje - MARIBOR 0:3 (0:0)
Martinović 54., Tavares 79., Mlakar 90.

Četrtek ob 14.00:
DRAVA PTUJ - MURA

Sreda, 11. novembra, ob 13.00:
BELTINCI KLIMA TRATNJEK - DOMŽALE

Preloženo:
TRIGLAV KRANJ - CELJE
NAFTA 1903 - FUŽINAR VZAJEMCI