Gennaro Gattuso se je v sredo zvečer znašel na rokah svojih varovancev, Foto: EPA
Gennaro Gattuso se je v sredo zvečer znašel na rokah svojih varovancev, Foto: EPA

V Serie A še ni šlo po načrtih, zato pa so Neapeljčani osvojili italijanski pokal. V finalu so premagali Juventus s 4:2 po streljanju enajstmetrovk, potem ko sta mreži 90 minut mirovali.

42-letni nekdanji defenzivni vezist je pred tedni izgubil sestro po dolgotrajni bolezni, tolažbo pa je našel v nogometu. Dolgoletni italijanski reprezentant je priznal, da je bila preizkušnja v zasebnem življenju zelo zahtevna.

"Življenje in še posebej nogomet sta mi dala več, kot jima lahko vrnem. Postal sem človek. V življenju vedno najprej pomisliš na starše, na družino, zato je težko sprejeti, kar se je zgodilo. A do nogometa čutim takšno strast, da ga ne morem izpustiti niti za sekundo," je poudaril v pogovoru za RAI Sport.

"Kdor dela v nogometu, ga mora spoštovati, saj imamo srečo, da smo v tem poklicu. Jezen sem, ko ne vidim strasti. Ko sem končal kariero, nisem ničesar obžaloval, in rad bi videl, da bi bilo tako tudi pri mojih varovancih. Verjamem v nogometnega boga, če delaš prav, potem žanješ to, kar seješ. Nogomet ti vrne."

De Laurentis: Napoli edini klub, ki je Juventusu sposoben odvzeti naslov
Predsednik Aurelio De Laurentis si je na tribuni ogledal finale. Ni bil med najbolj nervoznimi, čeprav je bilo streljanje enajstmetrovk zares napeto. Vsi štirje izvajalci Napolija (Lorenzo Insigne, Matteo Politano, Nikola Maksimović in Arkadiusz Milik) so bili uspešni.

"Odkar je Rino Gattuso prišel v Napoli, so se številne stvari spremenile, vse je povezano z njim. Napoli je edini klub, ki je Juventusu sposoben odvzeti naslov. Premagali smo jih v pokalu že leta 2012, pa v superpokalu, le v Serie A nam ni uspelo."

Napoli po loteriji z bele točke osvojil italijanski pokal