Kje bo končal Steven Gerrard? Foto: EPA
Kje bo končal Steven Gerrard? Foto: EPA
Jose Manuel Reina
Jose Manuel Reina bo konkuriral Jiriju Dudku. Foto: EPA

Gerrard je pojasnil, da želi zapustiti klub, s katerim je letos osvojil Ligo prvakov. Že pred tem je vodstvo Redsov zavrnilo rekordno ponudbo Chelseaja, ki je (bil) za Gerrarda pripravljen plačati kar 32 milijonov funtov. Prestop bi bil za 3 milijone "težji" od do zdaj rekordnega prestopa Ria Ferdinanda iz Leedsa v Manchester United leta 2002.

Trener Rafael Benitez si ne predstavlja Liverpoola brez Gerrarda: "Želimo zgraditi še močnejše moštvo, v katerem bo imel Gerrard osrednjo vlogo. Letos želimo osvojiti še več lovorik kot lani, zato so okrepitve dobrodošle."

Liverpool je sicer podpisal pogodbe s štirimi novimi nogometaši. Redse so okrepili Boudewijn Zenden, Jose Manuel Reina, Mark Gonzalez, Antonio Barragan.

Vratarju Jiriju Dudeku bo tako konkurenco delal obetavni 22-letni Španec Reina, ki se je v lanski sezoni izkazal v dresu Villarreala. Nizozemec Boudewijn Zenden je iz Middlesbrougha prestopil brez odškodnine.

Na posodo bo eno leto v Liverpoolu igral 20-letni Čilenec Gonzalez (prej Albacete), iz Seville pa se je preselil 18-letni Španec Barragan.