Pedro je na tekmi prvega kroga med Barcelono in Milanom izenačil na 1:1. Foto: Reuters
Pedro je na tekmi prvega kroga med Barcelono in Milanom izenačil na 1:1. Foto: Reuters
Lionel Messi
Lionel Messi bi v torek lahko dosegel 50. zadetek v Ligi prvakov. Foto: Reuters
Carles Puyol
Carles Puyol je bil na novinarski konferenci zelo previden. Foto: Reuters
Franck Ribery, Arjen Robben in Mario Gomez
Franck Ribery, Arjen Robben in Mario Gomez so najzaslužnejši za silovit vzpon Bayerna v zadnjem mesecu. Foto: EPA
Nogometaši Bayerna
Nogometaši Bayerna so v ponedeljek zavzeto trenirali, v prihodnjih tednih jih čakajo številne težke tekme. Prihodnjo sredo je na sporedu verjetno odločilna tekma nemškega prvenstva v Dortmundu. Foto: EPA

Barcelona, ki upa, da bo Xavi vendarle nared (zaradi poškodbe mišice je izpustil zadnja treninga) lovi peti zaporedni polfinale v Ligi prvakov, kar je uspelo le še madridskemu Realu med letoma 1956 in 1960. Lionel Messi je že dosegel 12 golov v letošnji sezoni najelitnejšega nogometnega klubskega tekmovanja, z naslednjim zadetkom bi prehitel tudi Ruuda van Nistelrooya in postavil nov rekord. Argentinski virtuoz je v soboto proti Athleticu iz Bilbaa (2:0) z bele točke prispeval že 56. gol v letošnji sezoni.

"Milan ima odlične igralce, zelo težko nam bo v torek. Tudi če bomo prevladovali in imeli ugoden izid, se ne smemo sprostiti, ker se lahko preobrat zgodi zelo hitro," je pojasnil Pedro, ki je septembra izenačil na 1:1 na Camp Nouu po podaji Messija. Katalonci so se pritožili pri Uefi zaradi zelo slabega igrišča na San Siru.

Allegri bo zelo pogrešal Thiaga Silvo
Milan je sredi septembra remiziral na Camp Nouu (2:2) in s tem izidom bi se uvrstil v polfinale. "Čaka nas težka bitka. Za take tekme sploh ni treba motivirati igralcev. Vsi bodo dali vse od sebe, pomembno je, da bodo prav vsi razpoloženi za igro," je dejal trener Massimiliano Allegri, ki ne bo mogel računati na Marka van Bommla, Gennara Gattusa in Thiaga Silvo. Prav Silva je v sodnikovem podaljšku priigral točko na septembrski tekmi. Takrat so Milančani povedli že v prvi minuti, ko je zadel Alexandre Pato. Brazilca prav tako ne bo v torek zvečer.

Galliani jezen po remiju v Catanii
V Milanu so še vedno zelo slabe volje po remiju proti Catanii (1:1), prednost pred Juventusom se je stopila na dve točki in obeta se napet zaključek v Serie A. Zelo sporen trenutek se je zgodil v 70. minuti. Robinho je streljal, na golovi črti pa je žogo izbil Giovanni Marchese. Televizijski posnetki sicer niso potrdili, da je bila žoga s celotnim obsegom za črto. Podpredsednik Milana Adriano Galliani se je zavzel za tehnološke izboljšave. Rdeče-črni so bili prikrajšani že za zadetek na februarskem derbiju proti Juventusu, vendar je bila tedaj napaka sodnika po strelu Sulleyja Muntarija veliko bolj očitna.

V Münchnu imajo v mislih že Real
Nemški novinarji so Maria Gomeza primerjali z Messijem, saj je napadalec Bayerna dosegel enajst golov v letošnji sezoni Lige prvakov, v bundesligi pa vodi na lestvici strelcev s 23 goli. "Saj nisem zmešan, da bi se postavljal ob bok Messiju. On je najboljši nogometaš vseh časov. Imamo zelo dobro ekipo, soigralci mi pripravijo veliko priložnosti za zadetek. Vsak napadalec misli le na tresenje mreže, a mene zanima predvsem uspeh ekipe," je poudaril Gomez.

Bayern bo v torek zvečer gostil Marseille, prvo tekmo so Bavarci na Velodromu dobili z 2:0 in bili vsaj za razred boljši od Francozov, ki so v krizi. V Münchnu že pogledujejo proti polfinalu proti madridskemu Realu, ki bo zelo verjetno zadnja ovira na poti do finala 19. maja na Allianz Areni. V torek bo manjkal Bastian Schweinsteiger, ki je v Marseillu prejel tretji rumeni karton.

Robben blizu podaljšanja pogodbe
Najbolj vroča tema pogovorov v Münchnu je podaljšanje pogodbe Arjena Robbna. Nizozemec je v zadnjem mesecu v izjemni formi, v soboto je odločil tekmo v Nürnbergu (0:1) in Bayern je le še tri točke za dortmundsko Borussio v bundesligi. Robben ima pogodbo do junija 2013, v prihodnjih dneh pa naj bi jo podaljšal. Trener Jupp Heynckes je povedal, da so pogajanja v sklepni fazi.

Trener Marseilla Didier Deschamps bo lahko znova računal na prvega vratarja Steva Mandandaja, kaznovan je Alou Diarra.

Četrtfinale, povratne tekme, torek ob 20.45:
BAYERN - MARSEILLE 2:0

Verjetni postavi:

Bayern: Neuer, Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba, Luiz Gustavo, Kroos, Robben, Müller, Ribery, Gomez.

Marseille: Mandande, Azpilicueta, Fanni, Nkoulou, Morel, Kabore, Mbia, Amalfitano, Valbuena, A. Ayew, Remy.

Sodnik: Svein Oddvar Moen (Norveška)


BARCELONA - MILAN 0:0

Verjetni postavi:
Barcelona: Valdes, Alves, Mascherano, Pique, Puyol, Xavi, Iniesta, Busquets, Fabregas, Messi, Sanchez.

Milan: Abbiati, Abate, Bonera, Mexes, Antonini, Nocerino, Ambrosini, Seedorf, Boateng, Ibrahimović, Robinho.

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)



Sreda ob 20.45:
REAL MADRID - APOEL 3:0

CHELSEA - BENFICA 1:0

Sodnik:
Damir Skomina (Slovenija)

Izidi prvih tekem so v odebeljenem tisku.


POLFINALE
Torek, 17. aprila, ob 20.45:
MARSEILLE/BAYERN - APOEL/REAL MADRID

Sreda, 18. aprila, ob 20.45:

BENFICA/CHELSEA - MILAN/BARCELONA

Povratni tekmi bosta 24. in 25 aprila.