Šindži Kagava je vnesel nov zagon v ekipo Borussie. Foto: EPA
Šindži Kagava je vnesel nov zagon v ekipo Borussie. Foto: EPA
Nogometaši Arsenala so pred tremi leti v Dortmundu remizirali (1:1), lani pa so po domačem porazu (1:2) odnesli vse tri točke iz stadiona Westfalen (0:1). Foto: Reuters
Arsene Wenger
Arsene Wenger je bil zelo sproščen na novinarski konferenci. O tekmecih je govoril z izbranimi besedami, še posebej je hvalil trenerja Jürgena Kloppa. Foto: EPA
Iker Casillas
Iker Casillas in soigralci so zelo slabo začeli špansko prvenstvo. V Ligi prvakov ne bi smeli imeti težav v skupini B. Foto: Reuters

V soboto se je Arsenal na derbiju Premier lige z Manchester Cityjem razšel brez zmagovalca (2:2). Znova je blestel Alexis Sanchez, ki je v izjemni formi.

Debuchy bo manjkal do konca leta
Branilec Mathieu Debuchy bo moral počivati tri mesece. Razlog je poškodba gležnja, ki jo je utrpel proti Manchester Cityju. 29-letnik, ki je odlično igral na svetovnem prvenstvu v Braziliji, je letos poleti prestopil iz Newcastla ter se takoj dobro vklopil v moštvo. Debuchyjevo mesto desnega branilca pri Arsenalu bo prevzel 19-letni Calum Chambers.

"Izjemno spoštujem trenerja Kloppa. Zelo hitro se je povzpel med najbolj cenjene trenerje v Evropi. Preporodil je Borussio. V Dortmundu zares igrajo atraktiven in dinamičen nogomet. Zelo rad si ogledam njihove tekme," je poudaril trener angleških pokalnih prvakov Arsene Wenger.

Bo Kagava začel na klopi?
Jürgen Klopp
je imel zaradi številnih poškodb ogromno težav na začetku sezone. Še posebej ga je potrla poškodba Marca Reusa, a v soboto se je v velikem slogu vrnil Šindži Kagava. 25-letni Japonec je zatresel mrežo proti Freiburgu ob zmagi s 3:1.

"Za prvo tekmo je odigral izejmno. Vsi smo bili srečni. Zaradi krčev je moral zapustiti igrišče in v torek sem bom odločil, ali bo začel srečanje v prvi postavi," je pojasnil "Kloppo", ki ne bo mogel računati tudi na Nurija Sahina, Jakuba Blaszczykowskega in Ilkaya Gündogana. Tudi steber obrambe Mats Hummels ni pripravljen za 90 minut.

"Na obeh tekmah z Arsenalom v Ligi prvakov smo bili boljši, pred tremi leti smo komaj izvlekli točko, lani pa smo izgubili. Odlično so se branili in bili izjemno nevarni iz protinapadov. Tokrat smo pripravljeni na njihovo igro," je še dodal Klopp.

Kevin Grosskreutz se veseli srečanja s prijateljem Lukasom Podolskim. "Poldiju bom poslal žogo med nogama," se je pošalil Grosskreutz. Podolski zelo verjetno ne bo začel srečanja, saj sta Sanchez in Danny Welbeck v precej boljši formi.

Skomina bo piskal v Madridu ...
Madridski Real se bo na uvodni tekmi skupine B srečal z Baslom. Branilci naslova želijo postati prvi klub, ki bi obranil naslov v najbolj elitnem klubskem tekmovanju. Kraljevi klub je izjemno slabo začel špansko prvenstvo, v katerem ima le tri točke po treh krogih in za vodilno Barcelono zaostaja že za šest točk. Glavni sodnik bo Damir Skomina.

... Jug pa na Anfieldu
Na drugi tekmi skupni B bo Liverpool gostil Ludogorec, pri katerem igra tudi slovenski reprezentant Roman Bezjak. Na Anfiledu bo pravico delil Matej Jug.

1. krog, torek ob 20.45, skupina A:
OLYMPIACOS - ATLETICO MADRID
JUVENTUS - MALMÖ

Skupina B:
REAL MADRID - BASEL
Sodil bo Damir Skomina.

LIVERPOOL - LUDOGOREC
Sodil bo Matej Jug.

Skupina C:
BENFICA - ZENIT ST. PETERBURG
MONACO - BAYER LEVERKUSEN

Skupina D:
BORUSSIA DORTMUND - ARSENAL

Verjetni postavi:

Borussia (D): Weidenfeller, Piszczek, Subotić, Sokratis, Durm, S. Bender, Kehl, Mhitarjan, Kagava, Grosskreutz, Ramos.

Arsenal: Szczesny, Chambers, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Ramsey, Arteta, Sanchez, Wilshere, Özil, Welbeck.

Sodnik: Olegario Benquerenca (Portugalska)


GALATASARAY - ANDERLECHT


Sreda ob 20.45, skupina E:
BAYERN - MANCHESTER CITY
ROMA - CSKA MOSKVA

Skupina F:
BARCELONA - APOEL
AJAX - PARIS SG

Skupina G:
MARIBOR - SPORTING LIZBONA
CHELSEA - SCHALKE

Skupina H:
ATHLETIC BILBAO - ŠAHTAR DONECK
PORTO - BATE BORISOV