Pepa Guardiolo je pozdravila množica navijačev, ki jo je Katalonec z izjavami navdušil. Foto: Reuters
Pepa Guardiolo je pozdravila množica navijačev, ki jo je Katalonec z izjavami navdušil. Foto: Reuters
Pep Guardiola
V Angliji se obetata izjemno zanimiva sezona in boj velikih trenerjev. Pri Guardioli je City, na drugi strani Manchestra pri Unitedu Jose Mourinho, pri Chelseaju Antonio Conte, v Liverpoolu Jürgen Klopp, pri Arsenalu zimzeleni Arsene Wenger, tu pa je še prvak Leicester s Claudiom Ranierijem. Foto: Reuters
Guardiola se je predstavil navijačem

"Igralci morajo vsako tekmo dati vse od sebe, da bodo navijači ponosni. Želim, da bodo ljudje ponosni na nas. Morda bomo s tem osvajali naslove. Ne morem pa tega narediti sam. Potrebujem igralce, štab in potrebujemo navijače. Brez tega je nemogoče. Želim, da bodo moji igralci dobri soigralci. Rad imam igralce, ki mislijo nase, a obenem tudi na ekipo. Morajo misliti tudi na klub. Tu smo, da klub naredimo boljši," je dejal Guardiola, ki je v petek začel delo pri Manchester Cityju, v nedeljo pa se je predstavil navijačem, ki jim je bil posvečen konec tedna. Zbralo se jih je okoli 5.800.

Najprej mora spoznati igralce
Večino igralcev 45-letni katalonski strokovnjak še nima na voljo, saj so na počitnicah ali pa imajo še reprezentančne obveznosti. Kot je dejal, najprej potrebuje čas, da spozna ekipo. Z veseljem pričakuje igralce, kot je povedal, jih bo najprej objel, potem pa, če bo treba, "zbrcal njihove zadnjice", da bodo začeli trdo delati, kar je sprožilo val navdušenja med privrženci sinjemodrih.

"Igral sem proti Manchester Cityju v zadnjih sezonah. Velikokrat sem tudi govoril s Txikijem. Poznam jih, vem, kakšno kakovost premore ekipa, a igralci mi morajo to pokazati. Znova morajo to pokazati tudi navijačem. Kar so naredili v preteklih sezonah, je preteklost. Ljudje ne prihajajo sem, da bi se spominjali, kaj so naredili. Tu smo, da poskušamo uspehe ponoviti," je povedal Pep, ki bo znova združil moči s športnim direktorjem Cityja Txikijem Begiristainom, s katerim sta igrala pri Barceloni, nato pa v klubu tudi sodelovala v funkcijah, kot bosta zdaj.

"Messi mora ostati v Barceloni vso kariero"
Številni se sprašujejo, kako bo slog igre Guardiole, ki je navdušil pri Barceloni, s katero je v štirih sezonah osvojil 14 lovorik, še sedem pa jih je v treh pri Bayernu, deloval na Otoku, a izvrstni strokovnjak odgovarja: "Na prvi tekmi boste videli, kakšen bo slog naše igre. Najprej moram dobro spoznati svoje igralce. Imam idejo, a potrebujem čas. Moja taktika je prilagojena kakovosti igralcev. Ne morem zahtevati nečesa, česar niso sposobni. Moral sem se dokazati v Kataloniji, potem še v Nemčiji in zdaj sem se prišel dokazat še v Anglijo."

Med predstavitvijo so lahko tudi navijači postavili vprašanja in tako je eden izmed privržencev Cityja zakričal: "Boste kupili Messija?" V nekoliko šaljivem tonu je Guardiola odgovoril: "Ta fant ni slab igralec!" Nato pa dodal: "Žal mi je, a Messi mora ostati v Barceloni vso svojo kariero."

Guardiola se je predstavil navijačem