Jose Mourinho je moral 24. novembra stisniti roko Pepu Guardioli. Foto: EPA
Jose Mourinho je moral 24. novembra stisniti roko Pepu Guardioli. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović ob vrnitvi na San Siro sredi septembra ni blestel. Foto: Reuters
Pep Guardiola, Samuel Eto'o in Lionel Messi
Samuel Eto'o jeseni še ni bil v pravi formi, v zadnjih mesecih pa je neustavljiv. Foto: Reuters
Jose Mourinho
Jose Mourinho je bil sproščen na popoldanskem treningu. Foto: EPA
Barca v Milano kar z avtobusom

V letošnji sezoni sta se ekipi že srečali. 16. septembra je bilo v Milanu 0:0, povratno tekmo na Camp Nouu pa je Barca 24. novembra dobila z 2:0. Katalonci so v soboto le remizirali z Espanyolom (0:0) in se bodo morali še pošteno potruditi za naslov španskega prvaka, saj madridski Real zaostaja le še točko in ima precej lažji razpored. Po 985 km vožnje z avtobusom z vmesnim postankom v Cannesu so le prispeli v Milano.

Pep bo zelo pogrešal Iniesto
"To je bilo zares dolgo potovanje, tega nismo vajeni. Med 14-urno vožnjo smo si na avtobusu ogledovali njihove tekme. Vsekakor tako potovanje ni ravno idealna priprava na polfinale Lige prvakov. Inter je zelo nevarna ekipa, polna igralcev, ki so lačni uspeha. želimo si zmagati že na prvi tekmi, a zavedam se, da ne bo lahko in lahko tudi izgubimo," je dejal trener Pep Guardiola, ki bo lahko računal na švedskega napadalca Zlatana Ibrahimovića, zelo pa bo pogrešal poškodovanega Andresa Iniesto. "Ibra" že septembra ni doživel lepega sprejema na San Siru, v torek ga verjetno čakajo novi žvižgi.

"V četrtfinalu smo proti Arsenalu igrali zares dobro. Upam, da nam uspe ponoviti tako predstavo. Težko si bo ustvariti toliko priložnosti, Inter igra popolnoma drugačen nogomet. Tekmi septembra in novembra sta nepomembni, od takrat se je veliko stavri spremenilo," je še dodal Guardiola.

Inter še vedno v igri za trojček
Trener Interja Jose Mourinho je bil zelo zadovoljen po petkovi zmagi nad Juventusom (2:0). Črno-modri so poleg Bayerna edina ekipa, ki se bori za trojno krono, saj so se uvrstili tudi v finale italijanskega pokala. V Serie A Inter zaostaja točko za Romo, do konca pa so le še štrije krogi. "Razumem, da ima večina strokovnjakov Barcelono za favorita, mislim pa, da so možnosti 50:50. Barcelona nima samo Messija, bomo pa seveda še posebej pazili nanj," je povedal Mourinho.

Eto'o: Vse se odloča v glavah
Temeljito je analiziral tekmo med Espanyolom in Barco, kjer sta bila Xavi in Lionel Messi odlično pokrita. Portugalski strateg je z izjemno taktiko že izločil Chelsea v osmini finala (2:1 in 1:0). Srečanje na Stamford Bridgeu je odločil Samuel Eto'o. "Na ta obračun se pripravljamo zelo mirno. Na tako pomembnih tekmah se vse odloča v glavi, ne toliko v nogah," je povedal kamerunski napadalec, ki je zadel v dveh finalih Lige prvakov za Barcelono. Leta 2006 je dosegel zadetek proti Arsenalu v Parizu (2:1), lani pa je načel mrežo Manchester Uniteda v Rimu (2:0). "Pri Barceloni sem doživel nepozabne trenutke, zdaj pa si želim z Interjem osvojiti prav to lovoriko," je še dodal Eto'o. Inter je bil nazadnje evropski prvak leta 1965.

V primeru rumenega kartona bi povratno tekmo, ki bo 28. aprila na Camp Nouu, morali izpustiti Walter Samuel, Maicon, Dejan Stanković in Javier Zanetti (Inter) in Carles Puyol (Barcelona).

Polfinale, prvi tekmi, torek ob 20.45:
INTER - BARCELONA

Verjetni postavi:

Inter: Julio Cesar, Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti, Cambiasso, Motta, Stanković, Sneijder, Eto'o, Milito.

Barcelona: Valdes, Alves, Piqué, Puyol, Maxwell, Xavi, Busquets, Keita, Messi, Ibrahimović, Pedro.

Sodnik: Olegario BENQUERENCA (POR)

Povratna tekma bo 28. aprila.


Sreda ob 20.45:

BAYERN - LYON

Verjetni postavi:

Bayern: Butt, Lahm, van Buyten, Demichelis, Contento, Robben, Schweinsteiger, Pranjić, Ribery, Müller, Olić.

Lyon: Lloris, Reveillere, Cris, Toulalan, Cissokho, Källström, Gonalons, Bastos, Pjanić, Delgado, Lisandro Lopez.

Sodnik: Roberto ROSETTI (Italija)

Povratna tekma bo 27. aprila.

Barca v Milano kar z avtobusom