Josep Guardiola je za Barcino prvo ekipo igral kar 11 let. Foto: EPA
Josep Guardiola je za Barcino prvo ekipo igral kar 11 let. Foto: EPA
Marcelo je že prestal zdravniški pregled. Foto: EPA
Tim Cahill
Tim Cahill je v dresu avstralske reprezentance blestel tudi na svetovnem prvenstvu. Foto: Reuters

Pep je bil dolgoletni kapetan katalonskega ponosa, s katerim je leta 1992 osvojil tudi Ligo prvakov. 35-letnik je bil ključni člen na mestu obrambnega vezista v ekipi legendarnega Johana Cruyffa. "Glava razmišlja o eni stvari, moje telo pa me opozarja, da ne morem več igrati nogometa. Vsega lepega je nekoč konec in v tem avtomobilu žal ni več goriva," je dejal nekdanji član Rome in Brescie, kamor se je iz prestolnice Katalonije preselil leta 2001.

Zelenice v Serie A mu že tako ali tako niso bile naklonjene, nato pa so ga še suspendirali zaradi zlorabe steroidov. Zadnja leta je večni ljubljenec navijačev Blaugrane preživel na katarskih in mehiških igriščih.

Real našel pravo zamenjavo za Carlosa
Če je danes med Barcine legende dokončno odšel eden največjih katalonskih zvezdnikov, je na drugi strani Real Madrid iz Fluminenseja v svoje vrste pripeljal brazilskega reprezentanta Marcela. Gre za nadarjenega levega bočnega branilca, ki ga v kraljevem klubu vidijo kot dolgotrajno zamenjavo za Roberta Carlosa. Temu so podaljšali pogodbo za še eno leto do 2008. "Roberto Carlos je podaljšal pogodbo s klubom, ker je tako želel. Marcelo ga bo zamenjal, ko mu bo Carlos to dovolil. Sicer je to pomemben nakup za nas, saj bo v naše moštvo vnesel nekaj svežine," je dejal predsednik kluba Ramon Calderon.

18-letnik se je belemu baletu zavezal do leta 2012 in bi lahko v drugi polovici sezone nastopal za mlado ekipo galaktikov Castillo. Odškodnina za Marcela, ki je Robertu Carlosu precej podoben tudi po karakteristikah - vključevanju v napad in hitrosti, naj bi znašala med 6 in 9 milijoni evrov. To pomeni, da so v trofejnem španskem velikanu za nakupe branilcev od leta 2004 odšteli že skoraj 100 milijonov evrov.

Soigralec ga je poslal na počitek
Tim Cahill je na tekmi med Evertonom in Aston Villo staknil poškodbo kolena, potem ko je trčil s soigralcem pri ekipi iz Liverpoola Leejem Carsleyjem. Avstralec naj bi se vrnil januarja prihodnje leto.

Ljungberg švedski nogometaš leta
Fredrik Ljungberg, član Arsenala, je postal najboljši švedski nogometaš letošnjega leta. Ljungberg je na SP-ju v Nemčiji dosegel odločilni gol za napredovanje Švedov v osmino finala. Poleg tega se je z Arsenalom uvrstil v finale Lige prvakov.

Laudrup najboljši za Dance
Upokojeni zvezdnik Michael Laudrup je bil po izboru televizijskih gledalcev proglašen za najboljšega danskega nogometaša vseh časov.

Komca bo treniral Islandec
Islandec Siggi Jonsson je novi trener švedskega prvoligaša Djurgardna, za katerega igra slovenski reprezentant Andrej Komac.