Pep Guardiola zanesljivo koraka proti drugemu zaporednemu naslovu nemškega prvaka. Foto: Reuters
Pep Guardiola zanesljivo koraka proti drugemu zaporednemu naslovu nemškega prvaka. Foto: Reuters

V četrtek so odstopili štirje člani zdravniške službe, vključno s Hansom Wilhelmom Müllerjem Wohlfahrtom, ki je v klubu deloval od leta 1977. "Medicinska služba je bila obtožena, da smo bili krivi za poraz proti Portu. Zaupanja je s tem konec," je razložil 72-letni zdravnik.

Müller Wohlfahrt je odšel skupaj s svojim sinom Killianom, pridružila pa sta se mu še Peter Üblacker in Lutz Hänsel.

Guardiola: Izgubili smo zaradi mene
"Njihov odhod ne spreminja ničesar. Tukaj bom tudi prihodnjo sezono. Tu je čudovito," je odločen Guardiola. "Spoštujem njegovo odločitev in to je vse, kar bom rekel. Poškodba je poškodba. Lahko bi imeli vse najboljše igralce v kadru, pa bi še vedno izgubili proti Portu. Nismo izgubili zaradi zdravnikov, ampak zaradi mene."

Vsega naj bi bil krivo sarkastično ploskanje
Po družbenih omrežjih je zaokrožil posnetek (VIDEO na dnu te novice) s tekme proti Bayerju. Ob poškodbi igralca naj bi Guardiola sarkastično zaploskal proti zdravniški službi. Španec je komentiral posnetek: "Ne, to nima nobene povezave z Müllerjem Wohlfahrtom, bil sem samo razočaran."

Müller Wohlfahrt je Bayern zapustil že leta 2008, ko se je sprl s tedanjim trenerjem Jürgenom Klinsmannom. Ko je ta zapustil Bavarce, se je zdravnik vrnil v klub.