Pep Guardiola je za  Barcelono igral od leta 1990 do 2001, nato pa zadnja leta kariere preživel pri Brescii, Romi, Al Ahliju in Doradosu iz  Mehike. Foto: EPA
Pep Guardiola je za Barcelono igral od leta 1990 do 2001, nato pa zadnja leta kariere preživel pri Brescii, Romi, Al Ahliju in Doradosu iz Mehike. Foto: EPA
Barcelona
Z Barcelono je v zadnjih letih osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. Foto: EPA

40-letni Guardiola je februarja podaljšal pogodbo z Barco do junija 2012, vendar meni, da se "njegov čas v Barceloni izteka".
Tudi kot nogometaš dojel, da mora drugam
"Srečen sem tu, toda ko si v takšnem klubu dolgo časa, ni mogoče, da bi ostal za daljše obdobje. Prihodnje leto bo že moje četrto zapored pri Barci, klub pa mora imeti veliko poguma, da trenerja zadrži toliko časa, saj se igralci naveličajo trenerja in obratno, tako kot se novinarji naveličajo gledati vedno isti obraz in kot se trenerji naveličajo poslušati vedno ista vprašanja. Tudi kot nogometašu se mi je zgodilo enako in v določenem trenutku sem dojel, da moram drugam," je dejal Katalonec, ki je na trenerski stolček sedel leta 2008, ko je zamenjal Franka Rijkaarda.

Guardiola je zagotovil, da se o svoji prihodnosti (še) ni pogovarjal z nobenim drugim klubom: "Preveč spoštujem Barcelono, z nikomer se ne bi mogel pogovarjati, dokler imam podpisano pogodbo s tem klubom. Ko se bom odločil, da odidem, se bom zahvalil vodstvu kluba in če me bo kdo želel, se bomo pogovarjali."

Snubcev ne manjka
Guardiola je v zadnjih dveh sezonah z Barcelono osvojil špansko prvenstvo, leta 2009 pa tudi Ligo prvakov. Predsednik Interja Massimo Moratti nikoli ni skrival, da ga nekoč želi pripeljati na San Siro, mediji pa so ga povezovali tudi z Manchester Unitedom in Chelseajem.

Rai je potrdil, da je intervju pristen in da ne gre za prvoaprilsko šalo.