Bodo Pepu Guardioli izpolnili željo in na Camp Nou pripeljali Cesca Fabregasa? Foto: Reuters
Bodo Pepu Guardioli izpolnili željo in na Camp Nou pripeljali Cesca Fabregasa? Foto: Reuters
Pep Guardiola in Bojan Krkić
Pep Guardiola in Bojan Krkić v naslednji sezoni najbrž ne bosta več sodelovala. Foto: EPA

Kapetan Arsenala je prva želja katalonskega velikana. In to zato, ker se je Guardiola tako odločil. Prepričati Arsena Wengerja o prodaji bo pa nekoliko težja naloga. Francoski menedžer je ubral podobno taktiko kot lani, ko mu je Fabregasa še uspelo zadržati na Emiratesu, in se z Barcelono ne pogovarja. Tako zapravlja dragocen čas Kataloncev, ki so zvezanih rok.

Se bo v pogajanja vključil sam Rosell?
Očitno bodo morali spremeniti strategijo in v pogajanja vključiti tudi predsednika Sandra Rosella. Arsenal v prvih julijskih dneh začenja priprave na novo sezono. In če bo Fabregas tam navzoč, ga bo na Camp Nou vse težje pripeljati. Od tega so odvisni tudi drugi nakupi Kataloncev, v ospredju sta zlasti Giuseppe Rossi in Alexis Sanchez. Zadnji naj bi po zagotovilih nekaterih čilskih novinarjev že dobil dovoljenje selektorja reprezentance, s katero se pripravlja na Pokal Amerike, da v ponedeljek odpotuje v katalonsko prestolnico na podpis pogodbe.

Krkić vsak dan bližje Romi
Medtem naj bi Katalonce zapustil njihov nekdanji mladinec Bojan Krkić. Športni direktor Rome Walter Sabatini je izrazil željo, da se prestop zaključi v prihodnjih dneh: "Gre za zelo konkretno hipotezo, ki pa še ni potrjena. Pričakujemo, da bo naš v nekaj prihodnjih dneh."

Cena? 10 milijonov evrov
Rimski klub bo v novi sezoni vodil nekdanji španski reprezentant in Barcina legenda Luis Enrique. Krkić naj bi Romo stal 10 milijonov evrov.