Thierry Henry bo december preživel zunaj zelenic. Foto: Reuters
Thierry Henry bo december preživel zunaj zelenic. Foto: Reuters
Alessandro Nesta
Nesta je steber obrambe Milana. Zdaj se varovancem Ancelottija obetajo še bolj težki časi. Foto: EPA

"Vsaj mesec dni ne smem igrati, tako da bo bolečina izginila. Po 60 tekmah v letu 2006 mi je telo povedalo, da si moram vzeti odmor," je povedal Henry. Njegova odsotnost se bo Arsenalu zelo poznala. Topničarji so v Premier ligi na 3. mestu, a za vodilnim Manchester Unitedom zaostajajo že za 16 točk.

"Trenutno ni dovolj pripravljen, da bi igral. Enostavno se mora najprej pozdraviti," je dejal trener londonskega moštva Arsene Wenger.

Milan ostal še brez Neste
Nogometaš Milana Alessandro Nesta bo zaradi operacije leve rame z igrišč odsoten do tri mesece. 30-letni branilec je že deveti igralec rdeče-črnih, ki je poškodovan. Manjkajo tudi Dida, Cafu, Serginho, Alessandro Costacurta, Giuseppe Favalli, Gennaro Gattuso, Kaka in Massimo Ambrosini. Milan je v italijanskem prvenstvu na skromnem 15. mestu, za Interjem zaostaja že 24 točk. Sezono je začel z osmimi točkami odbitka zaradi vpletenosti v afero z nameščanjem sodnikov. V zadnjem krogu je z bledo igro iztržil le točko v gosteh pri Cagliariju (2:2).

Werder razmišlja o prodaji Kloseja
Najboljši strelec letošnjega svetovnega prvenstva in najboljši strelec Bundeslige je Miroslav Klose. 28-letni napadlaec Werderja je izrazil željo, da bi se rad preizkusil tudi v tujini. "Če bo Miro želel oditi, smo se pripravljeni pogajati s katerim koli klubom. Mi ga bomo skušali zadržati na vsak način. Odhod je mogoč samo ob zelo dobri finančni ponudbi," je stališče kluba pojanil športni direktor Klaus Aloffs. Klose ima pogodbo v Bremnu do leta 2008. Werder se boji, da bi takrat lahko odšel brez odšodnine. Ekipa iz Bremna letos blesti v Bundesligi. Po zmagi nad Hertho s 3:1 so varovanci trenerja Thomasa Schaafa prevzeli vodstvo.