Guus Hiddink bo stožce po novem skoraj zagotovo postavljal na Stamford Bridgeu. Foto: EPA
Guus Hiddink bo stožce po novem skoraj zagotovo postavljal na Stamford Bridgeu. Foto: EPA
Roman Abramovič
Roman Abramovič je glavni razlog, da je Hiddink sploh začel razmišljati o novi službi. Foto: EPA

"V tem ne vidimo težave. Urnik tekem ruske reprezentance Hiddinku dovoljuje opravljati obe funkciji," je dejal generalni direktor ruske zveze Aleksej Sorokin, ki meni, da nova služba pri Chelseaju ruski reprezentanci ne bo povzročala težav: "Zveza je mnenja, da bo Hiddink še naprej opravljal svojo dolžnost pod obstoječo pogodbo, po kateri bo selektor ruske reprezentance do julija 2010."

Treniral bi le Chelsea
62-letni strateg, ki je Rusijo na preteklem evropskem prvenstvu v Avstriji in Švici popeljal do izjemne polfinalne uvrstitve, ne bi vodil nobenega drugega kluba kot Chelsea. "Če bi bilo govora o katerem koli drugem moštvu, bi enostavno odklonil, glede na to, da imam z lastnikom kluba Romanom Abramovičem poseben odnos, bi vsekakor rad pomagal."

Dvojno fukncijo je že opravljal
Hiddink, za katerega je Rusija že četrta reprezentanca, se novega izziva ne boji, obenem pa meni, da z opravljanjem dvojne funkcije ne bo imel težav. Ko bodo na sporedu kvalifikacijske tekme za SP 2010, ni klubskih srečanj in obratno. "Seveda bi oba poklica opravljal le do konca sezone. Že v preteklosti sem hkrati opravljal obe funkciji, in sicer ko sem bil trener pri PSV-ju iz Eindhovna in selektor avstralske reprezentance. Torej sem podrobno seznanjen, v kaj se spuščam."

Na klopi že proti Watfordu
Če bo vse potekalo po predvidenem scenariju, bo Hiddink Chelsea vodil že na sobotni tekmi angleškega pokala, v katerem se bo Chelsea pomeril z Watfordom. O vseh podrobnostih Hiddinkovega dela se bosta vodstvi kluba s Stamford Bridgea in Ruske nogometne zveze domenili na bližajočem se sestanku.

A. B.