Predsednik Bayerna Uli Hoeness se zaveda, da bo težko nadomestiti Francka Riberyja v finalu Lige prvakov. Foto: EPA
Predsednik Bayerna Uli Hoeness se zaveda, da bo težko nadomestiti Francka Riberyja v finalu Lige prvakov. Foto: EPA

"V Uefi je preveč Italijanov, ki imajo svoje interese, in premalo Nemcev. Sodnik na tekmi v Münchnu je bil Italijan, pa tudi v Uefi je veliko preveč Italijanov, ki zastopajo lastne interese. Nemcev v tej organizaciji sploh ni, zato tudi nimamo podpore," je dejal Hoeness, ki je še dodal, da se je klub v zvezi s kaznijo Riberyju že pritožil na Športno razsodišče v Lozani (CAS). Končna odločitev bo znana v sredo ali četrtek.

"Vsi, ki smo igrali nogomet, vemo, da to ni bil nameren prekšek. Franck je zamudil delček sekunde. Vsi v klubu smo prepričani, da je bila odločitev sodnika Roberta Rossettija zelo stroga, tri tekme kazni pa je preveč," je povedal menedžer Christian Nerlinger.

To je zadnja možnost, da bi Ribery zaigral v finalu Lige prvakov 22. maja v Madridu proti Interju. Uefa je v sredo zavrnila pritožbo Bayerna, tako da francoski zvezdnik ostaja pri treh tekmah kazni zaradi grobega prekrška nad Lisandrom Lopezom v 37. minuti srečanja na Allianz Areni.

Motta bo počival dve tekmi
Nogometaš Interja Thiago Motta je zaradi rdečega kartona na povratni polfinalni tekmi Lige prvakov proti Barceloni dobil dve tekmi prepovedi. Disciplinska komisija Uefe je odločila, da bo moral Brazilec ob običajni kazni za rdeč karton, eni tekmi prepovedi, izpustiti še en evropski dvoboj. Motta zaradi kartona, ki ga je prejel, ker je s komolcem udaril Sergia Busquetsa, ne bo mogel igrati v finalu Lige prvakov.