Foto:
Foto:
Prizor s tekme med Paderbornom in HSV-jem: sodnik Robert Hoyzer na udaru Sergeja Barbareza.

Tekmi regionalne lige Wuppertal - Werder Bremen amaterji (30. maj 2004) in Eintracht Braunschweig - St. Pauli (5. junij 2004) bosta ponovljeni, termin bodo določili v naslednjih dneh. Prav tako bo ponovno odigrano drugoligaško srečanje Ahlen - Acker Burghausen (22. oktober 2004).



Še posebej je sporna pokalna tekma med Paderbornom in Hamburgom (4:2), ki ne more biti ponovljena, ker se je pokalno tekmovanje že nadaljevalo in bo konec februarja na sporedu že četrtfinale.

Afera Hoyzer dosega vse večje razsežnosti. Berlinsko državno tožilstvo je v zvezi z nogometno afero sprožilo preiskavo proti 25 osebam. Vpleteni naj bi bili v goljufije na stavnicah. 150 policistov je izvedlo hišne preiskave stanovanj in pisarn 19 obtoženih. Ob Hoyzerju so se na seznamu obtožencev znašli še sodniki Jürgen Jansen, Felix Zwayer in Dominik Marks ter 14 nogometašev.

Sporna naj bi bila celo Bundesliga. Po priznanju Hoyzerja je nemška nogometna zveza uvedla preiskavo zoper sodnika Jürgena Jansena zaradi tekme 15. kroga Kaiserslautern - Freiburg (3:0), ki je bila na sporedu 27. novembra. Omenjeni sodnik je spregledal očiten prekršek Carstna Janckerja, v nadaljevanju akcije pa je Ioannis Amanatidis dosegel zadetek za Kaiserslautern.