Stadion Poljud v Splitu, kjer bo danes Koper igral kvalifikacije Evropske lige proti Hajduku, je bil 13. junija, ko sta se srečali Hrvaška in Italija, prazen, saj je  je Uefa Hrvaško kaznovala zaradi incidentov na tekmi med Hrvaško in Norveško. A tudi na tej tekmi ni šlo brez incidenta, saj se je na igrišču pojavila svastika in Uefa je morala spet kaznovati Hrvaško. Foto: Sandi Škvarč
Stadion Poljud v Splitu, kjer bo danes Koper igral kvalifikacije Evropske lige proti Hajduku, je bil 13. junija, ko sta se srečali Hrvaška in Italija, prazen, saj je je Uefa Hrvaško kaznovala zaradi incidentov na tekmi med Hrvaško in Norveško. A tudi na tej tekmi ni šlo brez incidenta, saj se je na igrišču pojavila svastika in Uefa je morala spet kaznovati Hrvaško. Foto: Sandi Škvarč

Simbol svastike, ki se je 12. junija pojavil na igrišču v Splitu, kjer sta se v kvalifikacijah pomerili Hrvaška in Italija, je s tem dobil epilog, hrvaški navijači pa so si oddahnili, saj so nekateri pričakovali, da jo bo Uefa celo izločila iz vseh evropskih tekmovanj. Namesto tega bo Hrvaška kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2016 nadaljevala s 13 namesto 14 točkami. Dve domači tekmi bo odigrala pred praznimi tribunami, hrvaška nogometna zveza pa mora plačati 100 tisoč evrov kazni.

Kazen, ki je najhujša v zgodovini hrvaške nogometne zveze, tudi pravi, da Hrvaška do konca tokratnih kvalifikacij ne sme igrati na Poljudu, tako in tako pa bo igrala le še eno domačo tekmo (z Bolgarijo).

Hrvaška je kljub kazni še vedno vodilna na lestvici kvalifikacijske skupine H (13 točk), druga je Italija (12) in tretja Norveška (10).