V pretekli sezoni je Leicester City spisal največjo senzacijo v zgodovini najmočnejše angleške lige, a zdaj se je spotaknil že na prvi oviri. Foto: Reuters
V pretekli sezoni je Leicester City spisal največjo senzacijo v zgodovini najmočnejše angleške lige, a zdaj se je spotaknil že na prvi oviri. Foto: Reuters
Robert Snodgrass (Hull City)
Robert Snodgrass je z izjemno natančnim strelom z razdalje v 57. minuti poskrbel za zmagovito vrnitev Hulla med angleško elito. Foto: Reuters
Sergio Aguero
Sergio Aguero je takole zadel z bele točke. To je bila že njegova 15. uspešno izvedena enajstmetrovka od 18 v Premier ligi. Foto: Reuters
Jermain Defoe
Jermain Defoe je 20 minut pred iztekom rednega dela srečanja poravnal izid, a je City v zaključku vendarle našel pot do zmage. Foto: Reuters
Paul Pogba
Paul Pogba se v prvem obdobju v Manchestru ni naigral, saj je nastopil le na sedmih tekmah. Foto: EPA

Prvič je uvodno tekmo v zgodovini Premier lige odigral branilec naslova, a lisice so pri tigrih ostale praznih rok. Najprej je Hull na veselje domačega občinstva zadel v sodnikovem podaljšku 1. polčasa, ko je pritisk s škarjicami kronal Adama Diomande, ki je na atraktiven način v mrežo pospravil odbitek. Leicester je v nadaljevanju ekspresno izenačil, ko je Riyad Mahrez izkoristil najstrožjo kazen po prekršku nad Demaraiom Grayem.

Zmagoviti gol sedel na nogo Snodgrassa
Po slabi uri igre pa je prišlo do odločilne poteze: Kasper Schmeichel je ubranil strel Abela Hernandeza, a žoga se je odbila na vrh kazenskega prostora, kjer jo je iz prve neubranljivo v mrežo poslal Robert Snodgrass. Do konca so presenetljivi prvaki jalovo napadali, grešil je tudi Jamie Vardy, na drugi strani pa bi Hull lahko zmagal še izdatnejše.

Aguero z bele točke za zgodnje vodstvo
Manchester City Pepa Guardiole je v uvodnem krogu na Etihadu premagal Sunderland. Gostitelji so tekmo začeli sicer odlično, že po štirih minutah so vodili z 1:0, potem ko je z bele točke zadel Sergio Aguero. Prekršek za najstrožjo kazen je nad Raheemom Sterlingom zakrivil Patrick van Aanholt. City je bil v prvem polčasu boljši nasprotnik, dominiral je v posesti nad žogo, a so imeli tudi gostje nekaj lepih polpriložnosti. V prvem polčasu najlepšo v 40. minuti, ko je Fabio Borini ukradel žogo Fernandinhu in v ogenj poslal Jacka Rodwella, ta pa je žogo poslal mimo gola. V nadaljevanju so sinjemodri še naprej prevladovali, zelo razpoložen je bil Aguero, ki pa se mu ni uspelo še drugič vpisati med strelce.

Defoe utišal Etihad, a City vseeno do zmage
V 71. minuti je nato za varovance Guardiole sledila hladna prha. Po lepem kombiniranju in natančni globinski podaji je do žoge v kazenskem prostoru prišel Jermain Defoe in z dobrih 11 metrov matiral nemočnega vratarja Willyja Caballera, ki je priložnost med vratnicama dobil namesto standardnega vratarja Joeja Harta. 1:1. Toda modri iz Manchestra so v zaključku tekme še enkrat močneje pritisnili na gostujoča vrata, pritisk se jim je izplačal v 87. minuti, ko je po nizki podaji z desne strani žogo v lastno mrežo preusmeril Paddy McNair. Vodstva City ni več izpustil iz rok.

Prav posebna sezona 2015/16
Vzrok so krepko premešane karte med najboljšimi. Če so bili, denimo, med sezono 2002/2003 in 2008/2009 na vrhu le Manchester United, Arsenal, Chelsea in Liverpool, se je pozneje začelo malce živahnejše kolobarjenje pri vrhu, zadnja sezona pa je bila z naslovom Leicestra in tretjim mestom Tottenhama sploh nekaj posebnega.

Pogba v 1. krogu ne bo igral
Tedne pred začetkom sezone so zaznamovali številni prihodi novih trenerjev in nov rekord pri nakupu nogometaša, ki si ga je privoščil Manchester United. Paul Pogba v 1. krogu zaradi kazni (rumeni kartoni v italijanskem pokalu) ne sme igrati.


Angleško prvenstvo, 1. krog
HULL CITY - LEICESTER 2:1 (1:0)
Diomande 45.+1, Snodgrass 57.; Mahrez 47./11-m

Hull City: Jakupović; Elmohamady, Livermore, Davies, Robertson; Meyler, Huddlestone, Snodgrass , Clucas; Diomande , Hernandez.

Leicester City: Schmeichel; Simpson ( 83./Ulloa), Morgan, Hernandez, Fuchs; Drinkwater, King ( 68./Amartey); Mahrez , Musa, Gray ( 68./Okazaki); Vardy.
BURNLEY - SWANSEA 0:1 (0:0)
Fer 82.

CRYSTAL PALACE - WEST BROM 0:1 (0:0)
Rondon 74.

EVERTON - TOTTENHAM 1:1 (1:0)
Barkley 6.; Lamela 60.

MIDDLESBROUGH - STOKE 1:1 (1:0)
Negredo 11.; Shaqiri 67.

SOUTHAMPTON - WATFORD 1:1 (0:1)
Redmond 58.; Capoue 9.
RK: Watson 76./Watford

MANCHESTER CITY - SUNDERLAND 2:1 (1:0)
Aguero 4./11-m, McNair 87./ag; Defoe 71.


Nedelja ob 14.30:
BOURNEMOUTH - MANCHESTER UNITED
Ob 17.00:
ARSENAL - LIVERPOOL


Ponedeljek ob 21.00:
CHELSEA - WEST HAM