Zlatan Ibrahimović se je decembra iz ZDA vrnil na evropske zelenice, k AC Milanu. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović se je decembra iz ZDA vrnil na evropske zelenice, k AC Milanu. Foto: EPA

Napadalec AC Milana se je odločil, da bo med epidemijo novega koronavirusa raje v domovini, kjer je življenje precej bolj sproščeno kot v Italiji, ki je bila ob Španiji najbolj prizadeta zaradi covida 19. Pripravljalne nogometne tekme so na severu Evrope znova dovoljene (za zdaj sicer brez gledalcev), Ibrahimović pa je učinkovito odprl sezono pripravljalnih tekem za ekipo Hammarby, v kateri je solastnik.

38-letni Ibrahimović se je že marca, ko je bilo prekinjeno italijansko prvenstvo, vrnil na Švedsko. Ni znano, kdaj se bo Serie A lahko nadaljevala, Ibrahimovićeva pogodba z Milanom pa poteče konec junija.

"Ibra" je vesel, da lahko trenira na Švedskem pri Hammarbyju, ki bo sicer najmanj do junija čakal na nadaljevanje sezone švedskega prvenstva: "Zelo sem hvaležen, da lahko treniram s fanti, glede na to, da v Evropi nogometa ni mogoče igrati."

Lani je Ibrahimović z odkupom 25-odstotnega deleža Hammarbyja poskrbel za veliko negativne publicitete in razjezil navijače njegovega nekdanjega kluba Malmö. Ti so se večkrat znesli nad Ibrahimovićevim kipom, ki so ga postavili pred stadionom v Malmöju. Kip so zažgali in poškodovali, trenutno je odstranjen in ga popravljajo.