Zlatan Ibrahimović je na novinarski konferenci v Malmu ob boku selektorja Erica Hamrena napovedal reprezentančno vrnitev. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović je na novinarski konferenci v Malmu ob boku selektorja Erica Hamrena napovedal reprezentančno vrnitev. Foto: EPA
Adriano Correia
Adriano Correia je okrepil obrambno linijo Barcelone. Foto: EPA

28-letni Šved iz Malmöja si je 9-mesečni reprezentančni premor privoščil po tekmi, ki je razblinila še zadnje upe Švedov na uvrstitev na 19. svetovno prvenstvo v nogometu. Takrat je dejal, da mu je zmanjkalo motivacije, a jo je, kot kaže, pri novem selektorju Ericu Hamrenu znova našel. "Če me bo selektor želel izbrati za naslednjo tekmo proti Škotski 14. avgusta, bom vsekakor na voljo," je dejal napadalec Barcelone in sklenil: "Ponosen sem, da sem kapetan reprezentance. Na igrišču bom poskušal biti čim boljši vodja." Hamren, ki je na selektorskem stolčku zamenjal Larsa Lagerbäcka, je še dodal: "Motiviran Zlatan Ibrahimović je za švedsko reprezentanco vreden več kot samo zlato!"

Ibrahimovič, ki je reprezentančni dres prvič oblekel 31. januarja 2001 na prijateljski tekmi s Ferskimi otoki, je za rumeno-modre zbral 60 nastopov in dosegel 22 zadetkov.

Barcelona se je okrepila z branilcem
Aktualni španski prvak Barcelona se je okrepil z južnoameriškim obrambnim igralcem Adrianom. Za prestop je katalonski velikan odštel okoli 10 milijonov evrov.

Gordon si je zlomil roko
Škotski reprezentančni vratar in član premierligaša Sunderlanda si je na treningu zlomil roko in bo z nogometnih zelenic odsoten najmanj do oktobra. 27-letnik si je že lani na tekmi s Tottenhamom zlomil zapestje.