Cristiano Ronaldo je v letošnji sezoni na 12 tekmah dosegel 15 golov. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo je v letošnji sezoni na 12 tekmah dosegel 15 golov. Foto: EPA
Zlatanu Ibrahimoviću so morali zaploskati tudi navijači Anderlechta. Foto: EPA
Bavarski stroj melje naprej. Foto: EPA

Briljantni Portugalec je Real Madrid popeljal v vodstvo v četrti minuti in po izenačenju Juventusa zabil še iz enajstmetrovke, kar je že njegov sedmi zadetek na treh tekmah v Ligi prvakov. To je doslej uspelo le Filippu Inzaghiju. Ronaldo je z novima dvema zadetkoma svoj izkupiček v Ligi prvakov povečal na 57 in na večni lestvici strelcev preskočil Ruuda van Nistelrooya. Pred njim sta Lionel Messi (63) in Raul (71).

Gledališki vložek Ronalda
28-letnik pa spet dviguje veliko prahu zaradi dogodka v 48. minuti. Takrat je sodnik izključil branilca Juventusa Giorgia Chiellinija, ki je visoko dvignil roko ob Ronaldovem prodoru, Portugalec pa je padel in se ob kriku prijel za obraz. Sodnik je pokazal rdeči karton, čeprav se je na počasnem posnetku videlo, da je šlo bolj za gledališki vložek kot kar koli drugega.

"Žal smo danes izgubili v dvoboju, ki sta ga zaznamovali ena ali dve sporni odločitvi. Kar pa je zame pomembneje, je, da smo dokazali, da lahko enakovredno igramo z Realom, ki se bori za naslov. Smo v težkem položaju, a če bomo igrali tako kot nocoj, se lahko uvrstimo naprej," je povedal trener Juventusa Antonio Conte. "Stara dama" je na treh tekmah zbrala le dve točki. Nov medsebojni obračun nas čaka že v naslednjem krogu, 5. novembra v Torinu.

Zadnjih 20 minut je za Madridčane zaigral tudi Gareth Bale, ki naj bi sobotni derbi španskega prvenstva proti Barceloni začel v prvi postavi.

Ibrahimović: "Lahko osvojimo Ligo prvakov"
V Bruslju je blestel Ibrahimović, ki je Anderlechtu (0:5) dal štiri gole, vključno s silovitim polvolejem s 25 metrov. Hat-trick je dosegel že v prvem polčasu v zgolj 19 minutah. Najlepši gol švedskega reprezentanta je občinstvo pospremilo s spontanim aplavzom, ki jim ga je napadalec Paris SG-ja vrnil. Ibrahimović je na zadnjih petih tekmah za klub in reprezentanco dosegel 10 golov. "Letos smo močnejši. Imamo boljše igralce in lahko osvojimo Ligo prvakov," je optimističen Ibrahimović, ki se je na večni lestvici strelcev v Ligi prvakov povzpel na 10. mesto.

Streli proti vratom 34:0
Bayern je s 5:0 gladko opravil s plzensko Viktorio, ki je v zadnjem krogu kvalifikacij izločila Maribor. Bavarci so proti vratom Čehov sprožili kar 34 strelov, Viktoria proti vratom Bavarcem niti enega. Sicer mirna tekma v Münchnu pa ni minila brez zapletov. Arjen Robben namreč v 25. minuti ni hotel izvajati enajstmetrovke, čeprav je šlo za ukaz trenerja Pepa Guardiole. Na sobotni prvenstveni tekmi je Robbna razjezilo, ker mu niso pustili izvajati enajstmetrovke, ampak je to storil Thomas Müller, ki je bil tokrat na klopi.

Robben ni ubogal ukaza Guardiole
"Nočem govoriti o tem," je na novinarsko vprašanje po tekmi odgovoril vidno razburjeni Robben. Guardiola je potrdil, da je bil Nizozemec njegov izbranec za strel z bele točke. "Arjen je bil vznemirjen. Trener je rekel Arjen, toda Arjen ni želel streljati. To je nogomet, se dogaja in je popolnoma naravno," je soigralca v bran vzel Ribery, ki je izvedel enajstmetrovko.