Mura Nona, slovenske prvakinje za sezono 2022/23. Foto: BoBo/Igor Kupljenik
Mura Nona, slovenske prvakinje za sezono 2022/23. Foto: BoBo/Igor Kupljenik

V Murski Soboti je Mura Nona še drugič v slabem mesecu dni premagala Olimpijo in potrdila dvojno krono. V tej sezoni je ekipa, ki jo je na koncu vodil trener Robert Berendijaš, postala državni in pokalni prvak.

Izabela Križaj je v četrti minuti poskrbela za vodstvo Ljubljančank, že šest minut pozneje pa je Špela Kolbl izenačila. Kaja Korošec je v 40. minuti postavila rezultat polčasa, in kot se je pozneje izkazalo, tudi tekme.

Sorodna novica Mura Nona do desetega naslova državnih prvakinj

Tekme z Olimpijo so vedno derbi
"Letošnje prvenstvo je bilo zanimivo, tako kot smo pričakovali. Želimo si, da se tudi druge ekipe v prihodnje še okrepijo, pridejo bližje, saj bomo tako imeli več tekem, več konkurence in bomo posledično tudi boljši v Evropi,"
je za Nogometno zvezo Slovenije po tekmi dejal Berendijaš. "Tekmo smo začele sproščeno, saj smo si že pred tem zagotovile naslov državnih prvakinj in pokalnih prvakinj. Vseeno pa so tekme z Olimpijo vedno derbi in imajo dodaten pomen. Prvenstvo smo želele zaključiti z zmago in nadaljevati pozitiven niz, kar nam je tudi uspelo. Z zmago danes smo samo še potrdile, kdo kraljuje v ženskem nogometu v Sloveniji," je po dvoboju vodilnih ekip dejala Kaja Korošec.

Fazanerija proslavila naslov prvakinj

Radomlje in Ljubljana brez zmagovalk
Ekipi Radomlje Medex in Ljubljana sta se razšli z 2:2. Povedle so domačinke, ki so za 1:0 zabile v tretji minuti. Ljubljana je v 18. minuti izenačila. Varovanke trenerja Aljaža Gornika so povedle v 78. minuti, s pravim evrologom, strelom v daljši kot, je navdušila Katarina Gadnik. V zadnjih trenutkih tekme je Ljubljana izenačila prek Staše Čagran.

Pamela Begić odigrala zadnjo tekmo
Danes je zadnjo tekmo v karieri odigrala Pamela Begić, ki je že dan pred tekmo napovedala svoje slovo. V SŽNL je zbrala 74 nastopov, dosegla pa 44 zadetkov. V svoji ligaški karieri je vratarka nastopala za Brinje, Jevnico, Slovenj Gradec, Radomlje in nazadnje Ljubljano.

V Velesovem sta se pomerili ekipi Cerklje in Primorje Gaia Naturrele. Kljub priložnostim na obeh straneh pa je na koncu ostalo pri začetnem izidu 0:0. Cerklje so sezono končale z 20 točkami, kar je bilo dovolj za končno peto mesto. Ajdovke so zbrale 15 točk, bile so šeste.


Liga Triglav zdravje, 20. krog

CERKLJE - PRIMORJE GAIA NATURELLE 5:1

RADOMLJE MEDEX - LJUBLJANA 2:2

MURA NONA - OLIMPIJA 2:1
Kolbl 10., Korošec 40.; Križaj 4.

Lestvica: Mura Nona 54, Olimpija 46, Ljubljana 29, Radomlje 24, Cerklje 20, Primorje 15, Krim 4.