Josip Iličić je obiskal reprezentančne kolege, ki bodo morali junijske štiri tekme Lige narodov sicer odigrati brez pomoči najboljšega slovenskega nogometaša zadnjih let. Foto: NZS
Josip Iličić je obiskal reprezentančne kolege, ki bodo morali junijske štiri tekme Lige narodov sicer odigrati brez pomoči najboljšega slovenskega nogometaša zadnjih let. Foto: NZS

Kot so zapisali pri Nogometni zvezi Slovenije, Josip Iličić trenutno še ni dovolj pripravljen, da bi na igrišču pomagal reprezentanci, je pa z obiskom razveselil reprezentančne kolege in pripomogel k dobremu vzdušju na treningu.

Štiri tekme, a vse misli uperjene proti Švedski

Iličić obiskal reprezentante na Brdu pri Kranju

Dobro je bil razpoložen tudi Domen Črnigoj, ki se veseli dokazovanja proti tekmecem v ligi B Uefine lige narodov. "Veseli in ponosni smo, da smo se prebili v višji rang tekmovanja in imamo priložnost igranja s tako uglednimi tekmeci. Skušali se bomo dokazati in obstati v tej skupini," je dejal nogometaš Venezie, ki je sicer to sezono z beneškim klubom izpadel iz Serie A.

"V treh dneh smo opravili štiri treninge, toliko jih bomo še do tekme. Tokrat imamo več časa za uigravanje kot običajno. Mislim, da bi se to moralo poznati tudi na tekmi. Pred nami je zahtevna reprezentančna akcija, ki prinaša kar štiri tekme. Ritem bo naporen, vendar zaradi tega ne bi smelo biti večjih težav," je razmišljal Črnigoj.

V četrtek v Stožicah začetek Lige narodov

Zajc prevzel odgovornost po odsotnosti Iličića

"Vemo, kakšen sistem igrajo Švedi in od kod pretijo nevarnosti. Vse ekipe, s katerimi se bomo merili, so zelo kakovostne. V vsakem primeru mislim, da moramo razmišljati predvsem o sebi, da čim bolje odigramo in osvojimo čim več točk," je še dejal Primorec.

Podobnega mnenja je tudi Sandi Lovrić, ki bo poleti zamenjal delodajalca, saj se iz švicarskega Lugana seli v sosednji Videm k Udineseju. "Čakajo nas težke tekme, vendar gremo na zmago. Moramo biti pripravljeni in se boriti, da izvlečemo maksimum. Treniramo dobro."

Tekma med Slovenijo in Švedsko, ki je prva v novi izvedbi Lige narodov, bo v četrtek ob 20.45 v Stožicah.


LIGA NARODOV

LIGA B, skupina 4

1. krog, četrtek ob 20.45:
SLOVENIJA – ŠVEDSKA
SRBIJA – NORVEŠKA

2. krog, nedelja ob 20.45:
SRBIJA – SLOVENIJA
ŠVEDSKA – NORVEŠKA

3. krog, četrtek, 9. junija, ob 20.45:
NORVEŠKA – SLOVENIJA
ŠVEDSKA – SRBIJA

4. krog, nedelja, 12. junija, ob 18.00:
NORVEŠKA – ŠVEDSKA
SLOVENIJA – SRBIJA (20.45)

5. krog, sobota, 24. septembra, 18.00:
SLOVENIJA – NORVEŠKA
SRBIJA – ŠVEDSKA (20.45)

6. krog, torek, 27. septembra, 20.45:
ŠVEDSKA –SLOVENIJA
NORVEŠKA – SRBIJA