50-letni Gianni Infantino meni, da bo nogomet postal bolj zavezan človeškim vrednotam. Foto: Reuters
50-letni Gianni Infantino meni, da bo nogomet postal bolj zavezan človeškim vrednotam. Foto: Reuters

Medtem ko so vsa pomembnejša nogometna tekmovanja prekinjena in vodilni le upajo, da bi jih končali do konca avgusta, se številni že ukvarjajo z vprašanjem, kako bo šok, ki mu je priča človeštvo, vplival na šport. Predsednik Mednarodne nogometne zveze pravi, da bo nogomet popolnoma drugačen, ko se bodo tekmovanja spet nadaljevala.

Sorodna novica Infantino: Pandemija priložnost za reforme v nogometu

"Ko se bo nogomet vrnil, bomo proslavili, da smo premagali nočno moro, vsi pa moramo razumeti, da bo nogomet po tej epidemiji popolnoma drugačen," je povedal Infantino v pogovoru za italijansko tiskovno agencijo Ansa. Infantino, ki je prejšnji teden praznoval 50. rojstni dan, napoveduje, da bo nogomet boljši, bolj človeški, bolj zavezan pravim vrednotam, istočasno pa bolj globalen in manj aroganten.

Infantino predlaga manj turnirjev, ki bodo privlačnejši, in manj ekip, ki bodo bolj izenačene.

Podobno je Infantino razmišljal že pred dnevi v pogovoru za Gazzetto dello Sport, ko je prav tako poudaril, da je pandemija lahko tudi priložnost za reforme v nogometu, čeprav bodo zaradi prekinitve tekmovanj ter vezanosti na sponzorske pogodbe in prodaje televizijskih pravic velike finančne izgube.