Predsednik Fife Gianni Infantino je v govoru večkrat poudaril, da je navdušen nad centrom na Brdu. Foto: BoBo
Predsednik Fife Gianni Infantino je v govoru večkrat poudaril, da je navdušen nad centrom na Brdu. Foto: BoBo
Predsednik Fife obiskal odprtje Brda
Visoki gostje navdušeni nad centrom na Brdu
Čeferin prepričan, da se bo center na Brdu še razvijal
Infantino: Uefa bo center na Brdu vzela za zgled

"To sta človeka, ki sta največ pomagala pri postavitvi tega centra. Gianni že kot generalni sekretar Uefe, Theodore pa kot šef oddelka za nacionalne zveze pri Uefi in hkrati naš poseben zaupnik, s komer smo reševali najtežja vprašanja," je povedal predsednik NZS Aleksander Čeferin. Center je stal približno 8,5 milijona evrov, od tega sta kar 90 odstotkov sredstev prispevali Uefa in Fifa.

Tako Infantino kot Theodoridis sta bila polna hvale na račun centra, ki združuje upravno stavbo NZS, tri igrišča in večnamenski objekt.

Predsednik Fife navdušen nad lepo nogometno zgodbo
"V užitek mi je biti tu, v Sloveniji, za ta slavnostni dogodek, v tem centru slovenske zveze. Solidarnost, odgovornost in spoštovanje. To je bistvo nogometa. Dodal bi še nekaj. Vodstvene sposobnosti. Vodstvene sposobnosti NZS-ja in predsednika Čeferina z vsemi, ki delajo v slovenskem nogometu, so pokazale, kaj se da narediti, če delaš strokovno, strastno, odgovorno," je povedal Infantino.

"Pokazalo se je, kaj se da narediti v državi, kot je Slovenija, ki je v zadnjih letih dosegla nekaj izjemnih rezultatov. Ob tem pa je treba poudariti to, da je 35.000 registriranih otrok, ki igrajo nogomet. To je pomembno, ključno," je nadaljeval prvi mož Fife.

"Sproščen sem, saj sem bil na Uefi, ko smo se začeli pogovarjati o tem projektu. Spremljal sem ga od začetka do konca. Toda to ni konec, ampak začetek nove lepe nogometne zgodbe," je še dodal Infantino.

Theodoridis, nekakšen naslednik Infantina pri Uefi, potem ko je slednji postal predsednik Fife, pa je izpostavil: "To je neverjeten zgled, kaj vse je mogoče storiti z razvojnimi progami Uefe in Fife. Zahvalil bi se za zaupanje in upam, da se bo nadaljevalo tudi v prihodnje."

To je velik dosežek
Infantino in Theodoridis center na Brdu vidita kot zgled drugim. "Ta center bomo uporabili kot zgled za druge. Vsakič, ko smo tu, vidimo, da projekt napreduje, in to bo primer dobre prakse tudi za druge," pravi Theodoridis.

"Ta center je izjemen, moderen, Uefa ga bo uporabila kot zgled v Evropi, Fifa pa po svetu. Mislim, da to kaže, kaj se lahko naredi, ko zveza deluje resno v prid nogometa. To je velik dosežek, njegove rezultate boste videli v prihodnosti," je zaključil Infantino.

Cerar: V športu je Slovenija dejansko velesila
"Vesel sem, da vas lahko pozdravim v Parku Brdo, enem od naravnih biserov Slovenije, ki je bil s svojimi protokolarnimi objekti že večkrat gostitelj številnih pomembnih zgodovinskih dogodkov. Navsezadnje imata posestvo Brdo in njegov grad več kot 500-letno zgodovino, gostila sta številna pomembna srečanja najvišjih predstavnikov iz celega sveta. Trenutek ne bi mogel biti boljši prav zaradi uvrstitve madridskega Atletica v finale Lige prvakov, h kateri je z izjemnimi obrambami prispeval odlični slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak," je uvodoma dejal predsednik vlade Miro Cerar.

V naslednji fazi je predvidena še izgradnja športno medicinskega dela, ki bo centru omogočil vrhunsko celostno ponudbo športnikom iz celega sveta. "Posebej pa me veseli, da v kratkem obdobju, po odprtju Nordijskega centra v Planici, Slovenija pridobiva še en pomemben športni objekt. Posebej pomembno je, da se že otroke vključuje v športne aktivnosti, ki jim poleg fizične pripravljenosti in zdravja dajo in privzgojijo tudi pomembne družbene vrline, pomembne za celo življenje. Dvakratna uvrstitev slovenske moške članske reprezentance na svetovno prvenstvo in enkrat na evropsko prvenstvo sta najboljši dokaz odličnega in načrtnega dela. Mnogokrat se Slovenci, vajeni vrhunskih rezultatov slovenskih športnikov, niti ne zavedamo, kakšen uspeh predstavljajo te uvrstitve za dvomilijonsko Slovenijo. V sferi športa je Slovenija dejansko velesila," je v nagovoru izpostavil Cerar.








Predsednik Fife obiskal odprtje Brda
Visoki gostje navdušeni nad centrom na Brdu
Čeferin prepričan, da se bo center na Brdu še razvijal
Infantino: Uefa bo center na Brdu vzela za zgled