Foto:
Foto:
Najboljši strelec Serie A Vincenzo Montella je dvakrat zadel tudi v Sieni.
Steven Gerrard je bil eden najzaslužnejših za zmago Liverpoola proti Arsenalu.
Ko je razpoložen Ruud van Nistelrooy, je Manchester United neustavljiv. Rdeči vragi so vse bližje vrhu lestvice.
Najboljši strelec Bundeslige v lanski sezoni Ailton je spet v izjemni formi.
Marcelinho je dosegel vse tri gole za Hertho na gostovanju v Wolfsburgu.
David Beckham je zadel v prepričljivi zmagi Reala proti Levanteju.
Za zmago Lyona proti Auxerru je bil najzaslužnejši Sylvain Wiltord (desno).

Stara dama je povedla v 53. minuti. Pavel Nedved je ustrelil skoraj s 30 metrov, žoga je zadela Marcela Zalayeto v koleno in končala za hrbtom Francesca Tolda. V 65. minuti je Toldo podrl Zalayeto v kazenskem prostoru, najstrožjo kazen je udejanjil Zlatan Ibrahimovic. 11 minut pred koncem je Interju upanje vrnil Christian Vieri, ki je izkoristil lepo podajo Alvara Recobe. Črno-modri so močno pritisnili in v 85. minuti je Obafemi Martins z desne strani podal do Adriana, ki je zabil žogo pod prečko. Delitev točk je najpravičnejša v najzanimivejši tekmi tekmi 13. kroga Serie A.

Milan se ne predaja
Milan je z zmago v Veroni proti Chievu z 1:0 znižal zaostanek za Juventusom na štiri točke. V 50. minuti je za zdajšnje prvake zadel Hernan Crespo, ki je v zadnjih tednih v vse boljši strelski formi. Sampdoria je pahnila Parmo na mesta, ki vodijo v Serio B. Edini zadetek na tekmi je v 93. minuti z enajstmetrovke dosegel Francesco Flachi, ki je tudi priboril najstrožjo kazen. Cesare Bovo ga je povlekel za dres in si prislužil pot v slačilnico. Razočaral je pokalni prvak Lazio, ki je doma klonil s Cagliarijem (2:3), drugemu rimskemu velikanu Romi pa je končno uspelo slaviti. V Sieni sta Francesco Totti in Vincenzo Montella zadela po dvakrat za zmago s 4:0.

Anglija: Mellor pokopal Arsenal
V derbiju 15. kroga angleškega prvenstva je Liverpool z zadetkom Neila Mellorja v zadnjih trenutkih tekme ugnal Arsenal z 2:1.

Redsi so imeli pobudo skozi cel 1. polčas. Izkoristili so le eno izmed številnih priložnosti. V 41. minuti je po levi strani obrambi Arsenala ušel Steven Gerrard in lepo zaposlil Xabija Alonsa, ki je žogo zabil pod prečko. Gostje so se prebudili v drugem delu in v 57. minuti so francoski velemojstri Thierry Henry, Robert Pires in Patrick Vieira z izjemno akcijo izid poravnali. V 70. minuti je strel Mellorja tik pred golovo črto izbil Kolo Toure.

Ko je že vse kazalo na delitev točk, pa je v 92. minuti srečanja vratar Liverpoola Chris Kirkland poslal dolgo žogo, branilci Arsenala so slabo posredovali in Mellor je premagal Jensa Lehmanna. Veliko slavje na Anfieldu se je začelo. Topničarji imajo za seboj porazen november, po porazu na Old Traffordu 24. oktobra (0:2) se nikakor ne morejo pobrati.

Chelsea ima že pet točk prednosti
Chelsea je gostoval pri Charltonu in z gladko zmago s 4:0 povečal vodstvo na lestvici. Odločitev je padla na začetku 2. polčasa, ko je John Terry v razmaku štirih minut dosegel dva zadetka. Vse boljše predstave kaže tudi Manchester United, ki je na gostovanju gladko odpravil West Bromwich (0:3). Poleg standardno razpoloženega Ruuda van Nistelrooyja v zadnjih tednih blesti Paul Scholes, ki je tokrat dosegel dva zadetka. Rdeči vragi so na lestvici že na 4. mestu, le še štiri točke za Arsenalom. Moštvi se bosta spet srečali v sredo v angleškem ligaškem pokalu.

Nemčija: Bavarci vse bližje jesenskemu naslovu
V 15. krogu Bundeslige je Bayern utrdil vodstvo z zmago proti Mainzu (4:2). Letošnjemu presenečenju prvenstva tokrat ni uspelo pripraviti senzacije v Münchnu. Bayern igra vse bolj suvereno in že ob polčasu so varovanci Felixa Magatha vodili s 3:0. V odlični formi je Mehmet Scholl, ki je sodeloval pri vseh nevarnejših akcijah Bayerna in zabil tudi drugi gol. Poškodbe so stalni spremljevalec Scholla. Tokrat je trčil z Jürgenom Kramnyjem in si zlomil čeljust in ličnico. Jesenski del prvenstva je zanj najbrž končan. Nizozemski stroj za gole Roy Makaay je poleg zadetka v 45. minuti zadel še prečko v drugem polčasu.

Glavni tekmec Bayerna je Schalke, ki je v nedeljo ugnal Arminio iz Bielefelda z 2:1. Levan Kobiašvili in Ailton sta zadela za preobrat ob koncu 1. polčasa.

Wolfsburg, ki je dolgo časa vodil na lestvici, zdaj zaostaja za Bayernom že za 5 točk. Tokrat je vse tri točke iz Wolfsburga odnesla Hertha (2:3). Vse tri zadetke je dosegel Brazilec Marcelinho. Werder je ugnal Borussio iz Dortmunda z 2:0, delovala je francoska naveza Johana Micouda in Valeriana Ismaela. Nad Dortmundom se zgrinjajo črni oblaki, finančna situacija je slaba, Tomas Rosicky, Jan Koller in Ewerthon se že dalj časa spogledujejo z drugimi evropskimi klubi.

Hansa iz Rostocka tudi z novim trenerjem Jörgom Bergerjem ostaja trdno prikovana na dno lestvice. Z osmim zaporednim porazom na domačem igrišču (0:2 proti Leverkusnu) je izenačila rekord Bundeslige, ki ga je imela Tasmania iz Berlina.

Španija: Real se je rehabilitiral
V 13. krogu španskega prvenstva se je Real iz Madrida znesel nad Levantejem (5:0). Po bolečem porazu proti Barceloni (0:3) in le točki doma z Bayerjem (1:1) je kraljevi klub tokrat zaigral odločno in zanesljivo vknjižil nove tri točke. V razmiku desetih minut so mrežo zatresli Ronaldo (dvakrat), Luis Figo in David Beckham. Končni izid je postavil Michael Owen.

Barcelona ostaja 7 točk spredaj
Na gostovanju pri Getafeju je Barcelona težje od pričakovanj prišla do treh točk. V 22. minuti je s prostega strela zadel Rafael Marquez, tri minute kasneje pa še Deco z roba kazenskega prostora. V drugem delu so domači znižali in bili blizu točki. Spet je razočaral Deportivo iz La Corune. Na Riazorju je vodil že z 2:0, a izvlekel le točko proti Realu Sociedadu.

Francija: Lyon trdno zasidran na vrhu
V 16. krogu francoskega prvenstva je vodilni Lyon ugnal četrtouvrščeni Auxerre z 2:1. Igralec tekme je bil Sylvain Wiltord, ki je zadel z glavo za 1:0, potem pa še podal do Juninha, ki je zabil še drugi gol za domače. Auxerru je uspelo v drugem delu le omiliti poraz.

Lille (Mile Ačimovič ni igral) je na domačem igrišču komaj izvlekel točko proti Strasbourgu (1:1). Izenačujoči gol je zabil Peter Odemwingie šest minut pred iztekom časa. Marseille je po zmagi proti Nantesu (3:1) že peti. Novi trener Philip Troussier je uspešno debitiral na klopi nekdanjih evropskih prvakov.