Nogometaši Interja so po letih 1964 in 1965 tretjič osvojili svetovno klubsko lovoriko. Foto: EPA
Nogometaši Interja so po letih 1964 in 1965 tretjič osvojili svetovno klubsko lovoriko. Foto: EPA
Samuel Eto'o
Samuel Eto'o je na zanimiv način proslavljal drugi zadetek. Foto: EPA
Inter pregnal nekaj črnih oblakov

Inter je v 13. minuti v vodstvo popeljal Goran Pandev, ki je prejel odlično podajo Samuela Eto'oja za hrbet obrambe moštva iz Konga, nato pa z diagonalnim strelom po tleh matiral Mutebo Kidiabo. Malo kasneje je Eto'o povišal na 2:0, potem ko je z roba kazenskega prostora zadel spodnji desni kot Kidiabe. To sta bila prva strela na vrata Mazembeja.

Milito zapravil dva "zicerja"
Diego Milito
bi lahko v 27. minuti povišal na 3:0, a je na desni strani izgubil dvoboj "na štiri oči" s Kidiabo. Argentinec je imel podobno priložnost tik pred koncem polčasa, vendar je vratar Mazembeja znova izšel kot zmagovalec dvoboja.

Kaluyituka ne, Biabiany pač
V 2. polčasu je Mazembe pokazal nekoliko več. Kaluyituka se je sam znašel pred Juliom Cesarjem, a se je nato zapletel v preigravanje, tako da je priložnost splavala po vodi. Končni izid je v 85. minuti postavil Jonathan Biabiany, ki je po podaji Dejana Stankovića preigral Kidiabo, nato pa poslal žogo v prazna vrata.

Inter je tako sanjsko zaključil leto 2010, v katerem je osvojil italijansko prvenstvo, pokal, superpokal, Ligo prvakov in za konec še klubski svetovni naslov.

ABU DABI, finale:
INTER
- Mazembe (DR KONGO) 3:0 (2:0)
Pandev 13., Eto'o 18., Biabiany 85.

Inter: Julio Cesar, Cordoba, Zanetti, Lucio, Thiago Motta (88./Mariga), Eto'o, Maicon, Cambiasso, Milito (70./Biabiany), Chivu (54./Stanković), Pandev.

Mazembe: Kidiaba, Kimwaki, Kasusula , Nkulukuta, Singuluma, Kabangu, Bedi , Kaluyituka (89./Ndonga), Mihayo, Ekanga , Kasongo (46./Kanda).

Za 3. mesto:
INTERNACIONAL - Seongnam 4:2 (2:0)
Tinga 15., Alecsandro 27., 71., D'Alessandro 52.; Molina 84., 90.

Za 5. mesto:
PACHUCA (MEH) - Al Wahda (ZAE) * 6:4 (2:2, 1:1)
* - po enajstmetrovkah

Inter pregnal nekaj črnih oblakov